Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προπροσθετική διαχείριση σκληρών και μαλακών ιστών στην αισθητική ζώνη

16 Σεπτέμβριος, 2023 @ 9:00 πμ - 3:30 μμ

Η 5η επιστημονική ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής με θέμα: «Προπροσθετική διαχείριση σκληρών και μαλακών ιστών στην αισθητική ζώνη» θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Novotel Athenes.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
Στρατής Παπάζογλου, Αναπλ. Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής
Σπύρος Βασιλόπουλος, Επίκ. Καθηγητής Περιοδοντολογίας
Σπύρος Σιλβέστρος, Επίκ. Καθηγητής Προσθετικής
Μεταπτυχιακοί φοιτητές

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:
Φοίβος Μαδιανός, Καθηγητής – Διευθυντής Εργαστηρίου Περιοδοντολογίας ΕΚΠΑ και Διευθυντής της Μονάδας Οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων ΕΚΠΑ

Η προσθετική αποκατάσταση στην πρόσθια ζώνη του φραγμού αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για τον κλινικό οδοντίατρο αφού πέραν των τεχνικών δυσκολιών συχνά συνοδεύεται και από τις υψηλές αισθητικές απαιτήσεις των ασθενών. Με τον όρο προπροσθετική διαχείριση περιγράφονται όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για να αναδιαμορφωθούν οι διάφορες δομές του στόματος έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την απόδοση μιας άρτιας βιολογικά, λειτουργικά και αισθητικά προσθετικής αποκατάστασης οδοντικής ή επιεμφυτευματικής στήριξης.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν συνδυασμό χειρουργικών και επανορθωτικών τεχνικών. Η προπροσθετική χειρουργική καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις με περίσσεια ή έλλειψη μαλακών και σκληρών ιστών και περιλαμβάνει την χειρουργική αποκάλυψη κλινικής μύλης, την φατνιοπλαστική, την διατήρηση των διαστάσεων του μετεξακτικού φατνίου και τις τεχνικές ανάπλασης των μαλακών και σκληρών ιστών με τη χρήση μοσχευμάτων και μεμβρανών διαφόρων τύπων και προέλευσης.

Η διάγνωση των προβλημάτων που απαιτούν προπροσθετική χειρουργική γίνεται κατά το στάδιο του σχεδίου θεραπείας και απαιτεί συντονισμό χειρουργικών και προσθετικών σταδίων ώστε να βελτιωθεί το υπόστρωμα των μαλακών και σκληρών ιστών όπου θα τοποθετηθούν οι τελικές αποκαταστάσεις. Σημαντικό ρόλο λαμβάνουν οι μεταβατικές αποκαταστάσεις που διαμορφώνονται κατάλληλα πριν και μετά τις χειρουργικές παρεμβάσεις ώστε να καθοδηγούν προβλέψιμα τη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής των μαλακών ιστών κατά τη διάρκεια της επούλωσης.

Σκοπός αυτής της ημερίδας είναι μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων κλινικών περιστατικών να αναφερθούν οι τεχνικές, τα υλικά καθώς και οι ενδείξεις κι αντενδείξεις που επηρεάζουν την τελική επιλογή τους. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για την επούλωση και την ολοκληρωμένη ωρίμανση των ιστών πριν την παράδοση της τελικής αποκατάστασης. Η συνύπαρξη σφαιρικών γνώσεων και συνεργασίας μεταξύ των θεραπόντων ιατρών είναι βασικά συστατικά για να παραδοθεί προβλέψιμα στον ασθενή μια αποκατάστασή που θα τον ικανοποιεί.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Σεπτέμβριος, 2023
Ώρα:
9:00 πμ - 3:30 μμ
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής
Τηλέφωνο:
210 3821109 / 210 3806668
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Novotel Athenes
Μιχαήλ Βόδα 4
Αθήνα, Αττικής 10439
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2108200700
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.