ΗΑΟΜS2020 Aesthetics

Το 4ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής με τίτλο ΗΑΟΜS2020 Aesthetics είναι πλέον γεγονός και θα ανοίξει τις πύλες του στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “Grand Hyatt”, στην Αθήνα, από τις 17 έως και 18 Ιανουαρίου 2020. Η ετήσια επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα καινοτόμο συνέδριο που θα αναδείξει την αισθητική του στόματος, της περιστοματικής περιοχής και του προσώπου μέσω μιας σειράς ομιλιών πάνω στις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο, πάντοτε με τη σφραγίδα κύρους καταξιωμένων ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το “ΟΒ” φιλοξενεί τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του ΗΑΟΜS2020 Aesthetics, Στοματικό & Γναθοπροσωπικό Χειρουργό, Επικ. Επιμελητή στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, κ. Χρήστο Κρασαδάκη, σε μια συζήτηση που έχει ως στόχο να μεταφέρει στους αναγνώστες το στίγμα της φετινής διοργάνωσης.

1.Μετά από τρεις επιτυχημένες διημερίδες Εμφυτευματολογίας και Χειρουργικής Στόματος, η Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής διοργανώνει το HAOMS2020 Aesthetics. Aπό τον τίτλο του συνεδρίου, εικάζω ότι φέτος η διοργάνωση θα αποκτήσει θεματικό χαρακτήρα;

Όταν αναλάβαμε το Συνέδριο, ως Οργανωτική Επιτροπή αποφασίσαμε να δώσουμε μια κατεύθυνση στο συνέδριο προς την αισθητική χειρουργική σε ό,τι αφορά το στόμα και το πρόσωπο. Ένα μεγάλο μέρος της ειδικότητάς μας αφορά την αισθητική του προσώπου, κάτι που γενικά δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε. Αυτή ακριβώς τη συσχέτιση αποφασίσαμε να αναδείξουμε μέσα από το φετινό μας συνέδριο. Έτσι λοιπόν, η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στην αισθητική χειρουργική του στόματος και η δεύτερη θα επικεντρωθεί στην αισθητική του προσώπου, θέλοντας να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις μας.

2.Θα μπορούσατε να αναφερθείτε ενδεικτικά σε κάποια από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της προσεχούς διοργάνωσης;

Όσον αφορά την αισθητική χειρουργική του στόματος θα δείξουμε τη διαχείριση μαλακών και σκληρών ιστών στην αισθητική ζώνη, θα παρουσιάσουμε νέα πρωτόκολλα και τεχνικές οστικών αναπλάσεων προκειμένου να αποδοθεί το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και φυσικά, η πρώτη μέρα δεν αφορά μόνο την αισθητική, αφορά συνολικά την εμφυτευματολογία και τη χειρουργική στόματος εν γένει. Στο πλαίσιο αυτό, την πρώτη μέρα του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν και posters, τα οποία δεν θα έχουν κατ' ανάγκη να κάνουν με αισθητικά θέματα. Τη δεύτερη όμως, μέρα αλλάζει εντελώς η φύση του συμποσίου και στην ουσία θα έχουμε ομιλίες που αφορούν και τις ελάχιστα παρεμβατικές αισθητικές πράξεις στην περιστοματική χώρα και το πρόσωπο όπως είναι τα botox, τα fillers, τα νήματα πολυδιοξανόνης μέχρι όμως και μεγάλες χειρουργικές αισθητικές πράξεις, όπως π.χ. Facelifts.

Επίσης, θα μας τιμήσει το European College of Aesthetic Medicine and Surgery,το ΕCAMS, το οποίο θα παρουσιάσει ομιλίες πάνω σε ελάχιστα παρεμβατικές πράξεις, αλλά κυρίως θέματα marketing, δηλαδή τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να “πουλήσει” τις αισθητικές πράξεις και να αυξήσει το τζίρο του ιατρείου του. Θα υπάρχουν επίσης ομιλίες πάνω σε νομικά θέματα, καθώς εγείρονται ζητήματα για το ποιος μπορεί να κάνει αυτές τις επεμβάσεις και γιατί. Παράλληλα, θα έχουμε ομιλίες πάνω σε ανατομικούς περιορισμούς, δηλαδή τι πρέπει να προσέξει κάποιος για να αποφύγει τις επιπλοκές, ομιλίες πάνω στη βλεφαροπλαστική, και βέβαια μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα master classes και workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διήμερης επιστημονικής διοργάνωσης.

3.Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για τους προσκεκλημένους ομιλητές του συνεδρίου;

Στην ουσία στόχος μας ήταν να συμμετέχουν στο συνέδριο ειδικοί με πολύ μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι της αισθητικής χειρουργικής. Την πρώτη μέρα του συνεδρίου θα έχουμε κοντά μας πολύ “δυνατά” ονόματα στον χώρο, όπως ο Thomas Hanser, o Gary Finelle, o Alberto Miselli, η Mirela Feraru αλλά και εξαιρετικούς συναδέλφους από την Ελλάδα όπως ο Γιάννης Φακίτσας, ο Κώστας Νικολόπουλος, ο Γιώργος Γούμενος, ο Νίκος Κρόμπας, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Κωνσταντώνης και πολλοί άλλοι. Αυτό όμως που μας εξέπληξε ευχάριστα ήταν η αποδοχή της πρόσκλησής μας να συμμετάσχουν ως ομιλητές στο συνέδριό μας δύο πολύ ηχηρά ονόματα παγκοσμίως της ειδικότητάς μας, οι κ.κ. Maurice Mommaerts και Joe Niamtu, τους οποίους θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε κατά τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου.

Νομίζω ότι είναι δύο προσωπικότητες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις στο χώρο μας, αρκεί να σας αναφέρω ότι ο Dr. Joe Niamtu έχει πολλάκις αναδειχθεί ως ο καλύτερος κοσμητικός χειρουργός στην Αμερική και το ιατρείο του έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση botox στις ΗΠΑ, άρα μιλάμε για έναν χειρουργό με τεράστια εμπειρία. Από την πλευρά του, ο Dr. Maurice Mommaerts έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση των σκληρών ιστών και έτσι θα έχουμε την χαρά και την τιμή να βρίσκονται στο συνέδριό μας η “αυθεντία των μαλακών” και η “αυθεντία των σκληρών ιστών” στο κομμάτι του προσώπου. Ευελπιστούμε λοιπόν, ότι το πρόγραμμα του συνεδρίου θα προσελκύσει συναδέλφους από διαφορετικές ειδικότητες, οι οποίοι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και η αλήθεια είναι ότι τα μηνύματα που λαμβάνουμε μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικά, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής στο συνέδριο από πλαστικούς χειρουργούς, οφθαλμιάτρους, ωτορινολαρυγγολόγους, κ.λπ.

4.Ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ποιο είναι το προσωπικό σας “στοίχημα” αναφορικά με τη φετινή διοργάνωση;

Θα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος αν προσεγγίσουμε κόσμο και από τον ιατρικό και από τον οδοντιατρικό κλάδο. Κατά παράδοση οι οδοντίατροι μας τιμούν σε αυτά τα συνέδρια και δεδομένου ότι η κοινότητα των γναθοχειρουργών δεν είναι είναι τόσο μεγάλη σε απόλυτους αριθμούς, η επιτυχία των συνεδρίων μας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη συμμετοχή των οδοντιάτρων, πράγμα που μας χαροποιεί και θα προσπαθήσουμε και η προσεχής διοργάνωση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Παράλληλα όμως, φέτος θέλουμε να “ανοίξει” το συνέδριο και προς άλλες ειδικότητες, άρα θα έλεγα πώς ο στόχος μας είναι διττός, αφενός να κρατήσουμε το κοινό που παραδοσιακά στηρίζει και παρακολουθεί το ΗΑΟΜS και αφετέρου να το διερευνούμε όσο περισσότερο μπορούμε, προσελκύοντας και συναδέλφους από όλον το χώρο της ιατρικής.

5.Κλείνοντας, υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να απευθύνετε στους αναγνώστες μας εν όψει του συνεδρίου σας;

Θεωρώ ότι είναι ένα ξεχωριστό συνέδριο που δεν θα συναντήσει κάποιος εύκολα, καθώς αυτό που θα μετρήσει είναι η γνώση του γιατρού, τι μπορεί να προσφέρει στην αισθητική του στόματος και συνολικά του προσώπου και αναμφίβολα η συμβολή του οδοντιάτρου είναι τεράστια προς αυτή την κατεύθυνση. Σκεφτείτε για παράδειγμα, μια ορθοδοντική θεραπεία ή μια επιεμφυτευματική προσθετική εργασία, πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχει στην συνολική αισθητική του προσώπου, οπότε ο γιατρός που ασχολείται με αισθητικά θέματα μπορεί να καταλάβει τη θέση του οδοντιάτρου, αλλά και από την άλλη πλευρά ο οδοντίατρος θα δει τρόπους συνεργασίας με τους Στοματικούς και Γναθοπροσωπικούς Χειρουργούς και τις διάφορες άλλες ιατρικές ειδικότητες σε τέτοια ζητήματα. Αυτό ακριβώς το “πάντρεμα” των διαφόρων ειδικοτήτων στο κομμάτι της αισθητικής του προσώπου και του στόματος είναι που βρίσκεται στο επίκεντρο του συνεδρίου μας και νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον για όλους τους συμμετέχοντες.

Κύριε Κρασαδάκη, σας ευχαριστώ για την κατατοπιστική συζήτηση.

Κι εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 *Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και για τις προϋποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο της εκδήλωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.haoms2020.org/. Σημειώνεται ότι ισχύουν ειδικές τιμές- early bird, για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 4/1/2020.