Dental 2019: H καρδιά της Οδοντιατρικής χτυπά στη Θεσσαλονίκη

Η Έκθεση Dental, η μεγαλύτερη έκθεση οδοντιατρικών-οδοντοτεχνικών ειδών στην Ελλάδα, μετρώντας ήδη 38 χρόνια παρουσίας κι έχοντας καταξιωθεί ως θεσμός αναφοράς για τον κλάδο της οδοντιατρικής και της οδοντικής τεχνολογίας, θα πραγματοποιηθεί το 2019 στη Θεσσαλονίκη. Για δύο μέρες, από τις 23 έως και 24 Νοεμβρίου, θα στηθεί στο περίπτερο 12 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης μία μικρή οδοντιατρική πόλη, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συγκρίνουν νέα προϊόντα και τεχνολογικές καινοτομίες που υπόσχονται να αναβαθμίσουν την καθημερινή ροή εργασίας στο οδοντιατρείο και το οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Λίγο πριν ανοίξουν και επίσημα οι “πύλες” της Dental 2019, το “ΟΒ” συνομίλησε με την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων και Εισαγωγέων Οδοντιατρικών Ειδών (ΠΣΕΕΟΕ), κ. Λία Παπάζογλου για τους στόχους της φετινής Dental, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβε εξολοκλήρου ο ΠΣΕΕΟΕ. Στοχεύοντας στην ενημέρωση του οδοντιατρικού κοινού ,με σεβασμό στις σύγχρονες ανάγκες οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών, η Dental 2019 φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πεδίο πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ του οδοντιατρικού και του εμπορικού κόσμου, θέτοντας τις βάσεις για νέες συνεργασίες, ανανεώνοντας παράλληλα τις ήδη υπάρχουσες.

1.Η Έκθεση Dental, η έκθεση-θεσμός στον κλάδο της Οδοντιατρικής και της Οδοντικής Τεχνολογίας, διοργανώνεται το 2019 στη Θεσσαλονίκη, από τις 23 έως και 24 Νοεμβρίου. Σε τι στάδιο βρίσκονται οι ετοιμασίες για τη Dental 2019;

Οφείλω να είμαι ειλικρινής σε σας ως φορέας ενημέρωσης του κοινού. Ο Σύνδεσμός μας μετά τη μεγάλη επιτυχία της Dental 2018, αποφάσισε να θεσμοθετήσει και μία παράλληλη διοργάνωση ούτως ώστε το κοινό της Βόρειας Ελλάδας να μπορέσει να γίνει κοινωνός των εξελίξεων στον κλάδο μας. Εκτός αυτού, η διοργάνωση αναλήφθηκε από τον ίδιο το Σύνδεσμο αυτή τη φορά. Το γεγονός αυτό μας δίνει την αισιοδοξία ότι η Dental θα διοργανωθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο από εμάς τους ίδιους, αλλά παράλληλα σημαίνει ότι είναι μια έκθεση που γίνεται με εθελοντική εργασία από ανθρώπους που μετά το τέλος της εργασίας τους ασχολούνται συμπληρωματικά και με την Dental. Είναι λοιπόν, λογικό οι προετοιμασίες να μην έχουν το χαρακτήρα μιας φαραωνικής οργάνωσης, κάτι που ούτως ή άλλως δε συνάδει σε μια Έκθεση που λαμβάνει χώρα με κριτήριο την ενημέρωση του κοινού.

Στόχος μας, άλλωστε, είναι πάντα η διοργάνωση μίας άρτιας από κάθε άποψη έκθεσης, δίνοντας προτεραιότητα στην ενημέρωση των οδοντιάτρων και των οδοντοτεχνιτών και την προαγωγή της οδοντιατρικής επιστήμης και από την δική μας πλευρά, επιδεικνύοντας ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο παγκόσμιο εμπόριο και σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, από επιχειρήσεις με παρελθόν, παρόν και μέλλον, που σέβονται τον «συνεργάτη» τους οδοντίατρο ή οδοντοτεχνίτη και βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό του, αρωγοί σε κάθε του ανάγκη.

2.Πόσες εμπορικές εταιρείες θα συμμετάσχουν φέτος στην Έκθεση;

Τα μέλη του Συλλόγου μας, λειτουργώντας ομαδικά, αποφάσισαν να υποστηρίξουν μαζικά την Dental και στη Θεσσαλονίκη. Για αυτό, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι πάνω από 40 εταιρείες-μέλη μας θα παρίστανται στην Dental για να ενημερώσουν οδοντιάτρους και οδοντοτεχνίτες της Βόρειας Ελλάδας. Εταιρείες παλιές και νέες, που με συνέπεια και αξιοπιστία στη διάρκεια των ετών προωθούν και αναβαθμίζουν τον επαγγελματικό κλάδο μας και βρίσκονται στο πλευρό των συνεργατών τους και, τελικά, του ασθενή, φροντίζοντας να προσφέρουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό και προϊόντα αιχμής.

3.Κατά παράδοση, η DΕΝΤΑL απολαύει μαζικής συμμετοχής και αποδοχής από την οδοντιατρική κοινότητα. Πόσο σημαντική είναι η έκθεση για τον κλάδο και ποια είναι τα οφέλη για καθεμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές (εμπόρους/κοινό);

Η Dental πλέον, αποτελεί ένα καλά εδραιωμένο θεσμό.

Η αμεσότητα της επικοινωνίας και η πληρότητα της ενημέρωσης τόσο των οδοντιάτρων, όσο και των οδοντοτεχνιτών, εξυπηρετείται ιδανικά στη Dental. Συνεπώς, υπάρχει αμοιβαίο όφελος εκθετών και επισκεπτών, αλλά εν τέλει και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, που εξυπηρετείται από την ενσωμάτωση καινοτόμων οδοντιατρικών κι οδοντοτεχνικών πρακτικών.

4.Θα υπάρξει κάποια καινοτομία από πλευράς διοργάνωσης της Έκθεσης;

Ήδη νομίζω σας “πρόδωσα” την καινοτομία στη διοργάνωση αυτής της Έκθεσης. Η Dental 2019 διοργανώνεται από το Σύλλογό μας με μόνο γνώμονα την αποκέντρωση του ενδιαφέροντος για την οδοντιατρική και εκτός Αθηνών. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι και αυτή καθεαυτή η διοργάνωση της Έκθεσής μας στη Θεσσαλονίκη είναι από μόνη της η μεγαλύτερη καινοτομία!

5.Οι επισκέπτες που μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την Έκθεση;

Στην ιστοσελίδα της, φυσικά! www.expodent.gr, καθώς και στη σελίδα στο FacebookDental 2019”. Πέρα από αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση, οι υποψήφιοι επισκέπτες μπορούν να κάνουν προ-εγγραφή της συμμετοχής τους, ώστε να είναι έτοιμοι για το μεγαλύτερο εμπορικό οδοντιατρικό γεγονός της χρονιάς!

6.Ποιο μήνυμα θα θέλατε να απευθύνετε στους αναγνώστες μας, εν όψει της επικείμενης DENTAL 2019;

Το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου θα στηθεί στο περίπτερο 12 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης μία μικρή οδοντιατρική πόλη, όπου θα δίδεται η ευκαιρία παρουσίασης, ενημέρωσης και σύγκρισης, στον ίδιο χώρο, του συνόλου των διαθέσιμων προϊόντων για ένα οδοντιατρείο κι ένα οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Η καρδιά της οδοντιατρικής θα χτυπά στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη, στην Dental 2019! Για αυτό, απλά, μην τη παραλείψετε! 

Κυρία Παπάζογλου, σας ευχαριστώ για την συζήτηση και εύχομαι κάθε επιτυχία στη Dental 2019!

Kι εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.