HΑΟΜS 2021: Εξωστρέφεια, Ενημέρωση, Συνεργασία

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα, τόσο σε θεματολογία όσο και σε ομιλητές, το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (Haoms 2021) θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου 2021. Μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά θα διεξαχθεί διαδικτυακά, αφού οι συνθήκες της πανδημίας δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Για τις προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα του φετινού Haoms, τους βασικούς άξονες του συνεδρίου αλλά και όλα όσα θα αποκομίσουν οι σύνεδροι μιλάει στο Οδοντιατρικό Βήμα ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Haoms 2021, κ. Σταύρος Τομπρής MD, PhD, DDS, Διευθυντής Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ευρωκλινικής Αθηνών.

Συνέντευξη στη Γεωργία Σάκκουλα

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Φέτος, “Κάνουμε Ααα!” και αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να μείνουμε “ενωμένοι για ένα υγιές στόμα”

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (ΠΗΣΥ) έχει καθιερωθεί να εορτάζεται παγκοσμίως την 20η Μαρτίου με δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της στοματικής υγείας, οι οποίες συντονίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία (FDI). Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) γίνεται αρωγός αυτής της προσπάθειας σε εθνικό- και μέσω της συνεργασίας της με τους κατά τόπους Οδοντιατρικούς Συλλόγους-σε τοπικό επίπεδο, ώστε να μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της χώρας το μήνυμα της πρόληψης και της προαγωγής της στοματικής υγείας.

Περισσότερα

"H Oδοντιατρική σήμερα: Παρούσες και αναμενόμενες μελλοντικές προκλήσεις στη διάγνωση και θεραπεία"

 
Η 8η Ημερίδα της  Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος (Ε.Ε.Χ.Σ.) είναι  πλέον γεγονός και θα λάβει χώρα την 1η Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο “Divani Caravel”, στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ, κ. Φραγκίσκος Φραγκίσκος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο “ΟΒ” μίλησε για όλα όσα θα δούμε στη φετινή ημερίδα, αλλά και για τα μετεκπαιδευτικά προγράμματα της Εταιρείας στους τομείς της Χειρουργικής Στόματος, της Εμφυτευματολογίας και της Αισθητικής.

Περισσότερα

23ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενδοδοντίας της ΕΕΕ

Ο Dοmenico Ricucci κεντρικός ομιλητής στο 23ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενδοδοντίας της ΕΕΕ
 
Το 23ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενδοδοντίας θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 1-2 Φεβρουαρίου του 2020. Ο τίτλος του συμποσίου, “Εκ βιολογίας άρξασθαι”, υποδηλώνει το στίγμα της εκδήλωσης, που δεν είναι άλλο από τη σύνδεση της καθημερινής κλινικής πράξης με τις βιολογικές αρχές που διέπουν την ενδοδοντική θεραπεία. Το “ΟΒ” έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Συντονιστή της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Ενδοδοντολογίας, κ. Χρήστο Γκόγκο, ο οποίος μας μίλησε για τη θεματολογία, τη δομή, αλλά και τους ομιλητές του φετινού συνεδρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κεντρικός προσκεκλημένος ομιλητής του 23ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ενδοδοντίας είναι ο καταξιωμένος κλινικός και ερευνητής, Domenico Ricucci, o oποίος θα μοιραστεί την πολύχρονη εμπειρία του και την επιστημονική του γνώση με το ελληνικό κοινό.

Περισσότερα

ΗΑΟΜS2020 Aesthetics

Το 4ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής με τίτλο ΗΑΟΜS2020 Aesthetics είναι πλέον γεγονός και θα ανοίξει τις πύλες του στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “Grand Hyatt”, στην Αθήνα, από τις 17 έως και 18 Ιανουαρίου 2020. Η ετήσια επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα καινοτόμο συνέδριο που θα αναδείξει την αισθητική του στόματος, της περιστοματικής περιοχής και του προσώπου μέσω μιας σειράς ομιλιών πάνω στις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο, πάντοτε με τη σφραγίδα κύρους καταξιωμένων ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το “ΟΒ” φιλοξενεί τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του ΗΑΟΜS2020 Aesthetics, Στοματικό & Γναθοπροσωπικό Χειρουργό, Επικ. Επιμελητή στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, κ. Χρήστο Κρασαδάκη, σε μια συζήτηση που έχει ως στόχο να μεταφέρει στους αναγνώστες το στίγμα της φετινής διοργάνωσης.

Περισσότερα