Προεμφυτευματική Χειρουργική - Τεχνικές αποκατάστασης του οστικού υποστρώματος για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων

Τριήμερο σεμινάριο της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης.

Στις 17-19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης τριήμερο σεμινάριο με τίτλο «Προεμφυτευματική Χειρουργική. Τεχνικές αποκατάστασης του οστικού υποστρώματος για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων».

Το σεμινάριο αποτελείται από ένα θεωρητικό μέρος που αφορά στην ανατομία του μέσου και κάτω τριτημορίου του προσώπου, τις βασικές αρχές βιολογίας της ενσωμάτωσης του μοσχεύματος, την ταξινόμηση των οστικών ελλειμμάτων και την ανάλυση των ιδιοτήτων των μοσχευμάτων και των οστικών υποκατάστατων που βρίσκονται στη διάθεση του επεμβαίνοντα, με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση του αυτομοσχεύματος.

Οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν σε επεμβάσεις ανύψωσης του εδάφους του ιγμορείου σε κεφαλές προβάτων, που πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελούν το ιδανικό μοντέλο για την εκπαίδευση στην επέμβαση αυτή, και σε λήψη block αυτομοσχεύματος από βόειες πλευρές, ακινητοποίησή του με βίδες οστεοσύνθεσης και συρραφή του κρημνού μετά την επιμήκυνσή του με απελευθερωτικές τομές.

Την τελευταία ημέρα οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια σειρά βιντεοσκοπημένων επεμβάσεων και θα υπάρχει η δυνατότητα διακοπής της προβολής και συζήτησης πάνω στο προβαλλόμενο περιστατικό. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν στη χρήση του πιεζοτόμου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε οδοντιάτρους οι οποίοι ήδη τοποθετούν εμφυτεύματα, έχουν χειρουργική εμπειρία και θέλουν να επεκτείνουν το φάσμα της δράσης τους στην αντιμετώπιση περιστατικών με μειωμένο οστικό υπόστρωμα.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος στα 8 άτομα. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 17/9/2021 και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 450 ευρώ.

Δείτε το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στο www.proodoseoe.gr.