Κάλεσμα της FDI σε παγκόσμια καμπάνια για καλύτερες συνθήκες εργασίας

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Διαδικτυακή συζήτηση -  σεμινάριο με θέμα: «Stand Up for Positive Practice Environments» που διοργανώνει η Παγκόσμια Συμμαχία Επαγγελμάτων Υγείας.

Η πανδημία του Covid-19 έφερε απροσδόκητη πίεση στα συστήματα υγείας παγκοσμίως και έχει αυξήσει την ανάγκη για παραγωγικούς επαγγελματίες υγείας και άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ακόμα και πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η Παγκόσμια Τράπεζα έκαναν εκτιμήσεις για έλλειψη 18 εκατομμυρίων εργαζομένων στην υγεία μέχρι το 2030, κάτι που θα επιφέρει χειρότερες επιδόσεις στην υγεία.

Όπως σημειώνει η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία (FDI) βασικός λόγος για αυτή την έλλειψη είναι τα κακής ποιότητας περιβάλλοντα εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας, που τους ωθούν συχνά μακριά από τον ρόλο τους έναντι των ασθενών, μακριά από τον χώρο εργασίας τους και ενίοτε μακριά από τη χώρα τους.

Γι' αυτό και η FDI καλεί τους οδοντιάτρους, τους επαγγελματίες υγείας γενικά, τις κυβερνήσεις, τους επικεφαλής κοινοτήτων να συμμετάσχουν στην καμπάνια «Stand Up for Positive Practice Environments» που διοργανώνει η Παγκόσμια Συμμαχία Επαγγελμάτων Υγείας (WHPA).

«Οι επαγγελματίες στοματικής υγείας έχουν ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στη διεκδίκηση πιο ισχυρών συστημάτων υγείας και επενδύσεων στο εργατικό δυναμικό προκειμένου να βελτιωθεί παγκοσμίως η υγεία» τονίζει ο πρόεδρος της FDI, Δρ. Γκέρχαρνρ Κ. Σίμπεργκερ στην πρόσκλησή του για συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Stand Up for Positive Practice Environments».

Στόχος του σεμιναρίου είναι να συζητηθούν τρόποι ώστε να προωθηθούν πιο υποστηρικτικές συνθήκες εργασίας για όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

Για συμμετοχή δείτε εδώ.