Διαδικτυακά το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής

Στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου 2021

Με γνώμονα την ασφάλεια όλων, λαμβάνοντας υπόψιν τις προκλήσεις και δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία του νέου κορονοϊού το επόμενο Πανελλήνιο Συνέδριο Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, διαδικτυακά.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου HAOMS Congress είναι ο Σταύρος Τομπρής MD, PhD, DDS Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός.

Το επιστημονικό πρόγραμμα, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας κάθε επιστημονικού συνεδρίου, διαμορφώθηκε με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πλούσια θεματολογία που καλύπτει το συνολικό φάσμα της ειδικότητας.

Όλες οι σύγχρονες εξελίξεις, τα επιστημονικά επιτεύγματα αλλά και οι καθημερινοί προβληματισμοί στην άσκηση του έργου μας θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν από διαπρεπείς συναδέλφους, οι οποίοι θα ήταν δύσκολο να παρευρεθούν όλοι μαζί σε ένα συνέδριο με φυσική παρουσία.
 
Στο συνέδριο λαμβάνουν το βήμα νέοι συνάδελφοι που αντανακλούν τον δυναμισμό της νέας γενιάς, αλλά και έμπειροι καταξιωμένοι ομιλητές που μεταφέρουν πολυετή εμπειρία και γνώση.
 
Αναλυτικά το μήνυμα του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής:
 
«Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η ανάθεση της Προεδρίας της Οργανωτικής Επιτροπής του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του 2021, κατόπιν ομόφωνης απόφασης από το ΔΣ της Εταιρείας μας.
 
Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον καθένα από εσάς ότι η Οργανωτική Επιτροπή εργάζεται με αφοσίωση και θέληση, ούτως ώστε το Συνέδριο αυτό να αναδείξει τα επιστημονικά επιτεύγματα, αλλά και τον καθημερινό αγώνα του Πανεπιστημιακού, του Νοσοκομειακού, του Ελεύθερου Επαγγελματία συναδέλφου για την προαγωγή και καθιέρωση του φάσματος της ειδικότητας μας στον χώρο της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής επιστήμης.
 
Για πρώτη φορά και με βάση τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν παγκοσμίως λόγω της υγειονομικής κρίσης, το συνέδριο μας θα διεξαχθεί διαδικτυακά.
 
Είναι αναμενόμενο ότι η μορφή αυτή ενός συνεδρίου παρουσιάζει προκλήσεις και δυσκολίες.
 
Θεωρώ ότι καταφέραμε να μετατρέψουμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες.
 
Τα επιστημονικό πρόγραμμα, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας κάθε επιστημονικού συνεδρίου, διαμορφώθηκε με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πλούσια θεματολογία που καλύπτει το συνολικό φάσμα της ειδικότητας.
 
Όλες οι σύγχρονες εξελίξεις, τα επιστημονικά επιτεύγματα αλλά και οι καθημερινοί προβληματισμοί στην άσκηση του έργου μας θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν από διαπρεπείς συναδέλφους, οι οποίοι θα ήταν δύσκολο να παρευρεθούν όλοι μαζί σε ένα συνέδριο με φυσική παρουσία.
 
Στο συνέδριο λαμβάνουν το βήμα νέοι συνάδελφοι που αντανακλούν τον δυναμισμό της νέας γενιάς, αλλά και έμπειροι καταξιωμένοι ομιλητές που μεταφέρουν πολυετή εμπειρία και γνώση.
Νοσοκομειακοί Ιατροί από Ιδρύματα της Περιφέρειας, αλλά και από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας.
 
Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, αλλά και Ελεύθεροι Επαγγελματίες.
 
Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, αλλά και ευρέως αναγνωρισμένοι ξένοι ομιλητές.
 
Ιατροί και Οδοντίατροι άλλων ειδικοτήτων, αλλά και μη υγειονομικοί επιστήμονες.
 
Η διαδικτυακή μετάδοση δίνει την δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν την εκτενή θεματολογία του επιστημονικού προγράμματος χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν.
 
Στο ψηφιακό περιβάλλον του συνεδρίου παρέχονται όλες οι πληροφορίες για νέα υλικά, προϊόντα και τεχνολογικές εφαρμογές, καθώς επίσης και η δυνατότητα επικοινωνίας με τους αντιπροσώπους των εταιρειών, όπως θα γινόταν σε κάθε συνέδριο με φυσική παρουσία.
 
Συνάδελφοι και φίλοι
 
Είμαστε η πλέον μακροχρόνια ειδικότητα σε εκπαίδευση και οι πλέον επιστημονικά καταρτισμένοι στις παθήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
 
Η ειδικότητα μας έχει το προνόμιο να ασκείται τόσο σε Νοσοκομειακό, όσο και σε περιβάλλον Ιατρείου.
 
Έχει επίσης την δυνατότητα να συνεργάζεται τόσο με την Ιατρική όσο και με την Οδοντιατρική κοινότητα, των οποίων αποτελούμε αναπόσπαστα μέλη.
 
Το Πανελλήνιο Συνέδριο δεν είναι μόνο ο καθρέπτης του επιστημονικού μας επιπέδου.
 
Είναι και ο δείκτης της συλλογικής διάθεσης για την εδραίωση και ανάπτυξη της ειδικότητάς μας.
 
Είναι η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε το καλύτερο υλικό μας, τόσο στους συναδέλφους μας στα Πανεπιστήμια, στα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, στα Ιατρεία, όσο και στις άλλες Ειδικότητες.
 
Είναι η ευκαιρία να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την θέση της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην επιστημονική κοινότητα.
 
Είναι η προσδοκία να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις και τις αντιξοότητες.
 
Με τις σκέψεις αυτές, καλώ την κάθε μία και τον κάθε ένα από εσάς, σε ένα επιστημονικό διαδικτυακό ταξίδι στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου 2021, έχοντας την πεποίθηση ότι όλοι θα αποκομίσουμε περισσότερη γνώση, φαντασία, κατανόηση, αντίληψη και αποτελεσματικότητα, στην άσκηση της επιστήμης στην οποία αφιερώσαμε τη ζωή μας.
 
Ο συνάδελφος σας
 
Σταύρος Τομπρής MD, PhD, DDS
Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου,
Της Ελληνικής Εταιρίας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής»