Με προσεγμένη θεματολογία και καταξιωμένους ομιλητές το ΗΑΟMS 2018 «κλέβει» για μια ακόμη χρονιά τις εντυπώσεις…

Η Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (ΕΕΣΓΠΧ), πιστή στη δέσμευσή της για προσφορά επιστημονικής γνώσης υψηλού επιπέδου, χάρισε στους συνέδρους μια τριήμερη διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών.

Στο πλαίσιο του 29ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως 27 Ιανουαρίου στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης τους, παρακολουθώντας ομιλίες που έφεραν τη «σφραγίδα» κύρους διεθνώς αναγνωρισμένων και καταξιωμένων επιστημόνων όπως οι κ.κ. Thuau Henry, Fouad Khoury , Odel Nahlieli , Nils Claudius Gellrich, κ.α.

Το πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου το οποίο κάλυπτε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, τα master classes και τα workshops που «έτρεχαν» παράλληλα με το κεντρικό πρόγραμμα, το πλήθος ελεύθερων ανακοινώσεων που έδωσε «βήμα» στην παρουσίαση του έργου νέων επιστημόνων,  καθώς και η πλούσια εμπορική έκθεση που λειτούργησε στο περιθώριο του συνεδρίου αποτέλεσαν, κατά γενική ομολογία, ένα απόλυτα επιτυχημένο «forum» ανταλλαγής επιστημονικής γνώσης, με τους γόνιμους  διαλόγους να συνεχίζονται συχνά και έξω από τις συνεδριακές αίθουσες.

Η οδοντιατρική κοινότητα για άλλη μια χρονιά τίμησε το συνέδριο της ΕΕΣΓΠΧ, με πλήθος συνέδρων να δίνει δυναμικά το «παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια της τριήμερης επιστημονικής διοργάνωσης, αποδεικνύοντας τη στήριξή της σε επιστημονικές διοργανώσεις που θέτουν τις γνωστικές ανάγκες του μαχόμενου κλινικού στο επίκεντρό τους.

Το «Ο.Β» συνάντησε  τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, τον Στοματικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργό, κ. Ιωάννη Μελακόπουλο, ο οποίος μας μίλησε για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, αλλά και τους λόγους που ο οδοντιατρικός κόσμος στηρίζει διαχρονικά τις επιστημονικές εκδηλώσεις της ΕΕΣΓΠΧ.

1)Κύριε  Μελακόπουλε, επιχειρώντας μια αποτίμηση του 29ου  Πανελληνίου Συνεδρίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, σε ποια συμπεράσματα καταλήγετε; Το συνέδριο είχε την απήχηση και την επιτυχία που περιμένατε;

Θεωρώ πως ήταν ένα πολύ πετυχημένο συνέδριο.  Και για να μιλήσουμε με νούμερα 487 σύνεδροι, 30 εταιρείες ως εκθέτες, 85 ελεύθερες ανακοινώσεις και poster, χωρίς να συμπεριλάβουμε τους ομιλητές του κατευθυνόμενου προγράμματος νομίζω πως από πλευρά συμμετοχής είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι. Οι γνώμες και οι κριτικές των συναδέλφων που συμμετείχαν  ήταν εξαιρετικές τόσο για  το επιστημονικό πρόγραμμα όσο και για την οργάνωση και τον πολύ όμορφο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.

2) Τί πιστεύετε ότι διακρίνει τις επιστημονικές διοργανώσεις της ΕΕΣΓΠΧ, οι οποίες διαχρονικά απολαύουν της αποδοχής της οδοντιατρικής κοινότητας;
Οι συνάδελφοι, αλλά και οι εμπορικές εταιρείες επιβραβεύουν με τη συμμετοχή τους τις επιλογές για το κατευθυνόμενο πρόγραμμα που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα συνέδριά μας. Το υψηλού επιπέδου και επίκαιρο επιστημονικό πρόγραμμα πάντα γίνεται αποδεκτό με χαρά από την οδοντιατρική κοινότητα ακόμα και εάν η θεματολογία είναι ειδική, όπως πολλές φορές στα συνέδριά μας.