19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ξενοδοχείο President στην Αθήνα το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, με τη συμμετοχή και του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε εισηγήσεις, στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις απ’ όλο το φάσμα της ορθοδοντικής ειδικότητας, όπως μίνι εμφυτεύματα, διαταραχές της κροταφογναθικής διάρθρωσης, νάρθηκες, ψηφιακή απεικόνιση στην ορθοδοντική, άπνοια ύπνου, αυτόδετα αγκύλια και πολλά άλλα.

Ο Επαγγελματικός Σύλλογος Ορθοδοντικών Ελλάδος συμμετείχε με στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο συζητήθηκαν εκτενώς επαγγελματικά ζητήματα του κλάδου. Εισηγήσεις επί των επαγγελματικών θεμάτων έκαναν ο νομικός σύμβουλος του Ο.Σ.Α. κ. Λάμπρος Αντωνίου και ο δικηγόρος κ. Δημήτριος Μπούρλος, που παρουσίασε λεπτομέρειες του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε παράλληλα και η 4η Ημερίδα Ορθοδοντικής-Οδοντοτεχνικής, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση προηγούμενων εκδηλώσεων. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους ως ομιλητές η πρόεδρος του τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας στο ΤΕΙ Αθήνας, κ. Παναγιώτα Τσόλκα-Κατρίτση και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών κ. Θεόδωρος Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης απηύθηναν χαιρετισμό ο Ταμίας της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος και Συντονιστής του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου κ. Αθανάσιος Ζιώγας, ο Γενικός Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Εμμανουήλ Βάρδας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Κατσίκης, ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας κ. Γεράσιμος Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής Ε.Κ.Π.Α. Καθ. Δημήτριος Χαλαζωνίτης, η Πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος κ. Άννα Παπαδογεωργάκη-Αναγνώστου, ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ορθοδοντικής (FEO) κ. Παναγιώτης Καρβελάς και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος Καθ.  Μόσχος Παπαδόπουλος.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον Πρόεδρο της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών (WFO) Δρ. Παναγιώτη Σκουλαρίκη.

Την τελετή έκλεισε ο Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός.

Παράλληλα με τις προφορικές ανακοινώσεις και εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκε έκθεση επιτοίχιων ανακοινώσεων (posters), καθώς και έκθεση με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού εμπορικών εταιρειών και ορθοδοντικών εργαστηρίων.

Το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 200 σύνεδροι.