Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1976 με την επωνυμία «Ι. ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΛΗΣ». Στις οδοντιατρικές εκδόσεις άρχισε να δραστηριοποιείται από το 1986 με τον «Οδηγό Οδοντιάτρων». Το 2002 εξέδωσε την εφημερίδα «Οδοντιατρικό Βήμα», η οποία κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες και ενημερώνει 12.000 και πλέον οδοντιάτρους, καλύπτοντας όλη την ελληνική επικράτεια. Περιλαμβάνει εκτός από τα αμιγώς επιστημονικά άρθρα, μια ποικιλία θεμάτων γενικής παιδείας και πολιτισμού, ερευνών πάνω σε επίκαιρα θέματα και ρεπορτάζ από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του χώρου.

Με το πέρασμα των χρόνων όμως, οι δραστηριότητες της εταιρείας αναπτύχθηκαν και προς άλλες οδοντιατρικές εκδόσεις. Η συνεργασία με την Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία οδήγησε στην έκδοση του περιοδικού «Ενδοδοντολογία». Το 2008 κυκλοφόρησε το περιοδικό «Αρχεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής χειρουργικής» και τα τεύχη του χαίρουν θερμότατης αποδοχής από ιατρούς πολλών ειδικοτήτων.

Από το 2006 η εταιρεία εκδίδει τα δικά της οδοντιατρικά βιβλία και συνεχίζει δυναμικά, με έγκυρα, πλήρως τεκμηριωμένα και καλαίσθητα επιστημονικά συγγράμματα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Έχει πολύ στενή συνεργασία με τον πολυεθνικό εκδοτικό οίκο Quintessenz, διαθέτοντας στην ελληνική αγορά τα οδοντιατρικά βιβλία του οίκου αυτού και μεταφράζοντας πολλά από αυτά στην ελληνική γλώσσα. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια έχει ισχυρή παρουσία και στη διοργάνωση Επιστημονικών Συνεδρίων στον χώρο της Οδοντιατρικής.

Το 2009 ιδρύθηκε η μονοπρόσωπη εταιρεία «Ι. ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΛΗΣ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε» με το διακριτικό τίτλο «ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ Μ.Ε.Π.Ε.». Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην οδό Σκουφά 64 στο Κολωνάκι.

Ισολογισμός 2015