Εditorial

Της Κατερίνας Καρκατζούλη

Οδοντιατρικό Βήμα, Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2019

Κάθε νέα χρονιά σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή. Είναι η εποχή, όπου όλοι μας έχοντας προβεί σε μια κριτική επισκόπηση της χρονιάς που πέρασε, σχεδιάζουμε το μέλλον, χαράσσοντας τα επόμενα βήματά μας που θα μας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των νέων μας στόχων.

Κοιτώντας πίσω, εδώ και 18 χρόνια, προσπαθήσαμε να καταστήσουμε το «ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ» τόπο συνάντησης του επιστημονικού και εμπορικού κόσμου. Έχοντας πάντα τη στήριξη εκλεκτών πανεπιστημιακών δασκάλων που μέσα από τις στήλες τους στην εφημερίδα μας προσέφεραν έγκυρη ενημέρωση για πληθώρα θεμάτων της οδοντιατρικής επιστήμης, επιχειρήσαμε -και πιστεύω ότι σε ένα βαθμό το καταφέραμε- το «ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ» να γίνει ένα έντυπο-σημείο αναφοράς για τον επιστημονικό κόσμο. Παράλληλα, στηρίξαμε τον εμπορικό κόσμο, προβάλλοντας όλα τα τελευταία νέα για προϊόντα και τεχνικές της αγοράς, ευελπιστώντας να αποτελέσουμε το σύνδεσμο ανάμεσα στους οδοντιάτρους και τους εμπορικούς τους συνεργάτες. Πάντα στο πλευρό των επιστημονικών εταιρειών, προβάλλαμε τις ημερίδες και τα συνέδριά τους, συμβάλλοντας στην έγκαιρη ενημέρωση των αναγνωστών μας για τις μεγάλες επιστημονικές εκδηλώσεις του χώρου. Την ίδια στιγμή, αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση του θεσμού του Παμπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου τα τελευταία χρόνια θελήσαμε να προσφέρουμε και εμείς το λιθαράκι μας στη δια βίου εκπαίδευση των οδοντιάτρων.

Και συνεχίζουμε. Το ίδιο δυναμικά. Το ίδιο προσηλωμένοι στο στόχο μας∙ να είμαστε πάντα από τη σκοπιά της ενημέρωσης δίπλα στον οδοντιατρικό κόσμο. Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, μάς βρίσκει στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να ανακοινώσουμε την κυκλοφορία ενός νέου συγγράμματος από τον εκδοτικό μας οίκο, «Περιεμφυτευματίτιδα: από τη Διάγνωση στην Αντιμετώπιση», με την υπογραφή του διακεκριμένου πανεπιστημιακού Ι. Καρούση. Παράλληλα, ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διεργασίες για την διεξαγωγή του 20ου Παμπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου, που φέτος συμπληρώνοντας δύο δεκαετίες ζωής, «επιστρέφει» στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου με ένα πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα που αναμένεται να ανεβάσει τον πήχη των επιστημονικών εκδηλώσεων. Πάνω απ’ όλα όμως, θα επιχειρήσουμε στη νέα δεκαετία που ξεκινά να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας, παραμένοντας πιστοί στις αξίες που διαχρονικά πρεσβεύουμε, ανιχνεύοντας διαρκώς νέα περιθώρια βελτίωσης. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ανταποδίδοντας τη στήριξη και την αγάπη σας όλα αυτά τα χρόνια.

Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει σε όλους σας υγεία και ευτυχία. Και πάνω απ’ όλα να είναι μια χρονιά, όπου ο καθένας θα επιδιώξει την ατομική του πρόοδο και βελτίωση. Σε όποιον τομέα, επιθυμεί. Όσο μπορεί. Γιατί οι μεγάλες αλλαγές εκκινούν από μικρά βήματα.

Καλή χρονιά σε όλους!