Ενοχλημένοι οι οδοντίατροι που τους αγνόησε ο Κ. Χατζηδάκης

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν τα μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), καθώς οι οδοντίατροι δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με τους επιστημονικούς φορείς για το θέμα της καταβολής του έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

 Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΟΟ σημειώνεται ότι τα μέλη της «ενημερώθηκαν για τη σχετική συνάντηση από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και ενοχλήθηκαν με τη μη πρόσκλησή τους γιατί ήθελαν να παρουσιάσουν γόνιμες και εποικοδομητικές προτάσεις στη συγκεκριμένη συνάντηση».

«Οι Έλληνες οδοντίατροι αφήνουν αιχμές κατά πόσον η απουσία τους από τη συνάντηση δεν ήταν σκόπιμη και πιστεύουν ότι ο υπουργός Εργασίας αναγνωρίζει το ρόλο των οδοντιάτρων για τη διασφάλιση της υγείας του λαού, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, οι οποίοι κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία τους, παρά την οικονομική ζημία, προκειμένου να αντέξει το σύστημα υγείας», αναφέρεται επίσης.

«Τα μέλη της ΕΟΟ ζητούν από τον υπουργό Εργασίας να μην αγνοεί τους 13.500 λειτουργούς της υγείας και να προγραμματίσει άμεσα μία συνάντηση μαζί τους για να επιλυθούν τα θέματα που αφορούν τον οδοντιατρικό κλάδο, όπως το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, υπογγραμίζεται ότι: «σύμφωνα με την ΕΟΟ, το έκτακτο επίδομα πρέπει να δοθεί στον οδοντιατρικό κόσμο, καθώς η καταβολή του δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Σημειώνεται ότι ο Ειδικός Λογαριασμός υπερ ΟΑΕΔ δημιουργήθηκε αποκλειστικά με χρήματα των οδοντιάτρων και λοιπών επιστημόνων, μέσω των ετήσιων εισφορών τους, ύψους 120 ευρώ ανά έτος επί 9 συναπτά χρόνια και η ΕΟΟ θέλει να γνωρίζει το σύνολο που έχει αποδοθεί από τον ΕΦΚΑ στον άνω λογαριασμό».