Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συγκόλληση άμεσων και έμμεσων πολυμερών και κεραμικών αποκαταστάσεων. Επιλογή υλικών, κλινικά στάδια και σφάλματα

13 Μάιος, 2023 @ 10:00 πμ - 3:00 μμ

€50

Η Εταιρεία Σύγχρονης Οδοντιατρικής διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Συγκόλληση άμεσων και έμμεσων πολυμερών και κεραμικών αποκαταστάσεων. Επιλογή υλικών, κλινικά στάδια και σφάλματα». Συντονίστρια: Χαρίκλεια Παξιμαδά. Διδάσκοντες: Κ. Μασούρας, Χ. Παξιμαδά, Κ. Σάβα Α. Σαρακινός

Η συνεχής εξέλιξη στον τομέα των πολυμερών και ολοκεραμικών αποκαταστατικών υλικών, συμπαρασύρει και την εξέλιξη στο πεδίο της συγκόλλησής τους, με τη χρήση σύγχρονων συγκολλητικών παραγόντων και κονιών. Η συγκόλληση είναι ένα ευαίσθητο κλινικό στάδιο, το οποίο επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη μακροβιότητα και την αισθητική των αποκαταστάσεων. Η πληθώρα αποκαταστατικών υλικών, οι διαφορετικοί συγκολλητικοί παράγοντες και οι αναρίθμητες ρητινώδεις κονίες έχουν μετατρέψει το στάδιο της συγκόλλησης από απλή υπόθεση σε βασανιστική διαδικασία. Τόσο η προετοιμασία των οδοντικών ιστών για την συγκόλληση άμεσων αποκαταστάσεων, όσο και η επεξεργασία των ολοκεραμικών και πολυμερών υλικών έμμεσων αποκαταστάσεων, πρέπει να είναι η κατάλληλη για μια επιτυχή συγκόλληση. Σε τι διαφέρουν τα διάφορα αποκαταστατικά υλικά;Τι είδους επεξεργασία χρειάζεται για την συγκόλληση τους; Ποια επεξεργασία χρειάζεται η οδοντική επιφάνεια; Ποια κονία να χρησιμοποιηθεί για κάθε υλικό; Είναι αποτελεσματικές οι κονίες “όλα σε ένα και για όλα”; Ποια είναι τα λάθη που γίνονται συνήθως στη φάση της συγκόλλησης και πώς αποφεύγονται; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα δοθούν απαντήσεις εστιάζοντας στους καθημερινούς κλινικούς προβληματισμούς μέσα από απλά κλινικά βήματα και επιλογές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.00-12.00: Εξελίξεις στους σύγχρονους Συγκολλητικούς Παράγοντες. Στάδια εφαρμογής των συγκολλητικών παραγόντων και πιθανά λάθη στις άμεσες αποκαταστάσεις – Συνέπειες στην κλινική συμπεριφορά των αποκαταστάσεων – Αντιμετώπιση.
Τα στάδια επεξεργασίας των έμμεσων αποκαταστάσεων σύνθετης ρητίνης που απαιτούνται πριν την συγκόλλησή τους και η προετοιμασία της οδοντικής επιφάνειας – Άμεση κάλυψη οδοντίνης.
Κ. Μασούρας, Χ. Παξιμαδά

12.00-12.15: Διάλειμμα

12.15-14.15: Τα στάδια επεξεργασίας των διαφορετικών ολοκεραμικών υλικών που απαιτούνται πριν την συγκόλλησή τους και η προετοιμασία της οδοντικής επιφάνειας. Επιλογή κατάλληλης κονίας συγκόλλησης ολοκεραμικών αποκαταστάσεων. Λάθη κατά την διαδικασία συγκόλλησης ολοκεραμικών και τρόποι αποφυγής τους.
Κ. Σάβα, Α. Σαρακινός

14.15-14.30: Διάλειμμα

14.30-15.00: Κλινική συμπεριφορά άμεσων και έμμεσων συγκολλούμενων αποκαταστάσεων
Κ. Μασούρας, Χ. Παξιμαδά, Κ. Σάβα, Α. Σαρακινός

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Μάιος, 2023
Ώρα:
10:00 πμ - 3:00 μμ
Κόστος:
€50
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

Εταιρεία Σύγχρονης Οδοντιατρικής
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.