Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Τo guide or not to guide in implantology? Δυνατότητες και προβληματισμοί στην υπολογιστικά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων

18 Μάρτιος, 2023 @ 9:00 πμ - 3:30 μμ

Η 2η επιστημονική ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής με θέμα: «Τo guide or not to guide in implantology? Δυνατότητες και προβληματισμοί στην υπολογιστικά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων» θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στο ξενοδοχείο Novotel Athenes.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
Σπύρος Βασιλόπουλος, Επίκ. Καθηγητής Περιοδοντολογίας, ΕΚΠΑ
Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Προσθετικής, ΕΚΠΑ
Γιώργος Κωστάκης, Επιστημονικός Συνεργάτης Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, ΕΚΠΑ
Μεταπτυχιακοί φοιτητές Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ:
Φοίβος Μαδιανός, Καθηγητής – Διευθυντής Εργαστηρίου Περιοδοντολογίας ΕΚΠΑ και Διευθυντής της Μονάδας Οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων ΕΚΠΑ
Χρήστος Περισανίδης, Καθηγητής και Διευθυντής της Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΕΚΠΑ
Στέφανος Κούρτης, Αναπλ. Καθηγητής Ακίνητης Προσθετικής και Διευθυντής Εργαστηρίου Προσθετικής ΕΚΠΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 9:00 – 9:30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: 9:30 – 15.30

Η χρήση των οστεοενσωματούμενων εμφυτευμάτων έχει εδραιωθεί στην καθημερινή κλινική πράξη, καθώς μπορεί να δώσει λύση τόσο σε αισθητικά όσο και λειτουργικά προβλήματα των ασθενών από την ολική ή μερική νωδότητα. Στόχος του κάθε κλινικού ήταν και παραμένει το όσο το δυνατόν πιο προβλέψιμο τελικό αποτέλεσμα με ασφάλεια για τον ασθενή. Στην προσπάθεια αυτή, ο λεπτομερής προεγχειρητικός σχεδιασμός με αξιοποίηση της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον κλινικό και να διευκολύνει τα επόμενα χειρουργικά στάδια. Με την χρήση των σύγχρονων υπολογιστικών προγραμμάτων μπορεί να αναγνωριστούν εκ των προτέρων τα σημεία προσοχής κατά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και η χειρουργική διαδικασία να καθοδηγηθεί με ακρίβεια προς το προσδοκώμενο τελικό αποτέλεσμα.

Όπως κάθε νέα τεχνολογία που εισάγεται στην κλινική πράξη, απαιτείται εξοικείωση του κλινικού με τις νέες δυνατότητές ενώ υπάρχει πάντα μία καμπύλη μάθησης για κάθε νέα μέθοδο. Η άμεση και ολοκληρωτική εφαρμογή κάθε καινοτόμου τεχνικής χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση και εξοικείωση μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα αντίθετα από τα προσδοκώμενα.

Σκοπός της Ημερίδας αυτής είναι να παρουσιαστούν οι δυνατότητες της νέας τεχνολογίας προεγχειρητικού σχεδιασμού και υπολογιστικά καθοδηγούμενης τοποθέτησης εμφυτευμάτων μαζί με τους προβληματισμούς και τους περιορισμούς της.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Μάρτιος, 2023
Ώρα:
9:00 πμ - 3:30 μμ
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής
Τηλέφωνο:
210 3821109 / 210 3806668
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Novotel Athenes
Μιχαήλ Βόδα 4
Αθήνα, Αττικής 10439
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2108200700
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.