Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Mε το στόμα ανοιχτό». Επετειακή ημερίδα

27 Μάιος, 2023 @ 9:30 πμ - 7:00 μμ

30€

Η Εταιρεία Προληπτικής Οδοντιατρικής Ελλάδας διοργανώνει επετειακή ημερίδα, στις 27 Μαΐου, με αφορμή τα 30 χρόνια παρουσίας της στην οδοντιατρική κοινότητα.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί εξέχοντες ομιλητές απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικότερα:

Michael Escudier, DDS, MSc, PhD,

Καθηγητής Στοματολογίας και Εκπαίδευσης από το 2016. Έχει τη θέση του εκτελεστικού κοσμήτορα της Σχολής Οδοντιατρικών, Στοματικών και Κρανιοπροσωπικών Επιστημών στο King΄s College του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, είναι πρόεδρος της European Association of Oral Medicine και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σχετικά με τη διαχείριση αποφρακτικών νοσημάτων των σιελογόνων αδένων, της στοματοπροσωπικής κοκκιωμάτωσης καθώς και άλλων παθήσεων του στοματικού βλεννογόνου.

Marco Meleti, DDS, PhD

Είναι Καθηγητής Στοματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα και συντονιστής μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη Στοματολογία και Χειρουργική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη χρήση νέων τεχνολογιών (λέιζερ), τη μελέτη στοματικών δυνητικά κακοηθών διαταραχών και σε διαγνωστικές δυνατότητες του σάλιου. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών εργασιών και συν-συγγραφέας σε βιβλία Στοματολογίας.

Stephen Porter, BSc, PhD,MD

Είναι διευθυντής του Οδοντιατρικού Ινστιτούτου UCL Eastman και Καθηγητής Στοματολογίας από το 1997.Επίσης είναι Σύμβουλος Στοματολογίας στο Unicersity College Hospital του Λονδίνου και μέλος της Οδοντιατρικής Ομάδας Καθηγητών του Royal College of Surgeons. Τα κλινικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μη χειρουργική αντιμετώπιση σύνθετων ανοσολογικά μεσολαβούμενων και δυνητικά κακοηθών νοσημάτων του στόματος και των σιελογόνων αδένων. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στον εντοπισμό, τη διάγνωση και την πρόληψη προκαρκινικών καταστάσεων και καρκίνων του στόματος καθώς και στην καθιέρωση θεραπευτικών σχημάτων που μειώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις της θεραπείας του καρκίνου.

Νικόλαος Γ. Νικητάκης, MSc, PhD,DDS, MD

Είναι Καθηγητής και Διευθυντής της Κλινικής Στοματολογίας και Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής και Πρόεδρος του Τμήματος Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ. Επίσης είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Στοματολογίας και Immediate Past President της European Association of Oral Medicine. Είναι Fellow της American Academy of Oral and Maxilofacial Pathology και της American Academy of Oral Medicine. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερα από 250 επιστημονικά άρθρα και 170 δημοσιευμένς περιλήψεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, αλλά και συγγραφή βιβλίων Στοματολογίας.

Αθανάσιος Κ. Πουλόπουλος, Μsc, PhD, DDS

Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Στοματολογίας, και συντονιστής του μεταπτυχιακού προγράμματος. Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η μελέτη της σημειολογίας και συμπτωματολογίας προκαρκινικών, νεοπλασματικών βλαβών και συστηματικών νόσων του στόματος. Είναι μέλος σε διεθνείς και εθνικές επιστημονικές εταιρείες (European Association of Oral Medicine, Balkan Stomatological Society, International Association for Dental Research και της Ελληνικής Εταιρείας Στοματολογίας [Αντιπρόεδρος]. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά καθώς και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Δημήτριος Ανδρεάδης, MSc, PhD, DDS

Είναι αναπληρωτής Καθηγητής Στοματολογίας του Τμήματος Οδοντιατρικής του ΑΠΘ και από το 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης -σύμβουλος στη Β’ Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Στο επιστημονικό του έργο συγκαταλέγοναι πάνω από 80 δημοσιεύσεις και 200 παρουσιάσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συνέδρια αντίστοιχα.

Μαρία Γεωργάκη, MSc, PhD, DDS

Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στην Κλινική Στοματολογίας και Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής του Τμήματος Οδοντιατρικής στο ΕΚΠΑ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην πρόληψη και αντιμετώπιση προκαρκινικών βλαβών του στόματος καθώς και του καρκίνου του στόματος. Είναι ενεργό μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών στο χώρο της Στοματολογίας, καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Στοματολογίας, στην οποία είναι ταμίας από το 2019.

Απόστολος Ματιάκης, MSc, PhD,DDS, MD

Εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι επιστημονικός συνεργάτης – σύμβουλος Στοματολόγος στην Α’ Προπαιδευτική Παθολογική κλινικής της Ιατρικής του ΑΠΘ. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει συγγράψει κεφάλαια σε ιατρικά βιβλία.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27 Μάιος, 2023
Ώρα:
9:30 πμ - 7:00 μμ
Κόστος:
30€
Ετικέτες Εκδήλωση
Ιστότοπος:
https://epoe.gr/

Διοργανωτής

Εταιρία Προληπτικής Οδοντιατρικής Ελλάδας
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Grand Hotel Palace
Μοναστηρίου 305
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης 546 28 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.