Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα «Λεύκανση – Όψεις – Επ/ένθετα» στη Δράμα

28 Ιανουάριος, 2023 @ 9:00 πμ - 5:00 μμ

Δωρεάν

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας σε συνεργασία με την Ακαδημία Κλινικής Οδοντιατρικής (ΑΚΟ) οργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Λεύκανση – Όψεις – Επ/ένθετα», με ομιλητή τον Μίνωα Σταυριδάκη.

Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Αντιπεριφέρειας Δράμας.

Η είσοδος είναι δωρεάν και μοριοδοτείται από το ΙΕΘΕ με 8,5 μόρια.

Πρόγραμμα

9.00-10.30 Λεύκανση. Απλά και προβλέψιμα πρωτόκολλα για μακρόχρονη επιτυχία.

10.30-10.00 Διάλειμμα καφέ.

11.00-12.30 Ολοκεραμικές όψεις. Παρασκευή, Αποτύπωση, Προσωρινά, Συγκόλληση. Απλά, γρήγορα κι αποτελεσματικά.

12.30-13.30 Ελαφρύ γεύμα.

13.30-15.00 Ένθετα – Επένθετα. Παρασκευή, Αποτύπωση, Προσωρινά, Συγκόλληση. Απλά, γρήγορα κι αποτελεσματικά.

15.00-15.30 Διάλειμμα καφέ.

15.30-17.00 Πρακτική επίδειξη κλινικών σταδίων έμμεσων αποκαταστάσεων μερικής κάλυψης (όψεις & επ/ένθετα).

Ο γενικός όρος “Λεύκανση” καλύπτει μια πληθώρα τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την αλλαγή χρώματος ολόκληρου του φραγμού ή μεμονωμένων δοντιών. Στα χρονικά πλαίσια της παρουσίασης, θα αναλυθούν όλες οι τεχνικές λεύκανσης, αλλά κι ο συνδυασμός που επιλέγουμε, προκειμένου οι ασθενείς να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα, σε συντομότερο διάστημα και με την καλύτερη μακροχρόνια πρόγνωση.

Οι ολοκεραμικές όψεις συνδυάζουν εξαιρετική αισθητική και συντηρητική παρασκευή κι είναι ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της σύγχρονης αισθητικής οδοντιατρικής, που έχει σαν κύριο άξονα την ελάχιστη παρέμβαση. Δυστυχώς, λόγω του αυξημένου κόστους αλλά και της προσοχής που απαιτείται στα διάφορα κλινικά στάδια, υπάρχει σχετικά περιορισμένη εφαρμογή στην καθημερινή κλινική πράξη. Στόχος της παρουσίασης αλλά και της πρακτικής επίδειξης είναι να απλοποιήσουν την κλινική διαδικασία, διευκολύνοντας τον κλινικό οδοντίατρο να επιτυγχάνει προβλέψιμα αισθητικές κι ανθεκτικές αποκαταστάσεις.

Τα ένθετα, επένθετα κι υπερένθετα είναι στην ουσία είναι στεφάνες μερικής κάλυψης. Το κύριο τους πλεονέκτημα είναι η οικονομία στην αποκοπή οδοντικών ιστών, καθώς δεν καλύπτουν εξολοκλήρου τη μύλη, αλλά μόνο μέρος της. Οι κλινικές τους εφαρμογές επεκτείνονται στην πλειονότητα των οπισθίων δοντιών, όπου η μεγάλη απώλεια οδοντικών ιστών κάνει δύσκολη – αν όχι αδύνατη – την αποκατάσταση αυτών με άμεσες αποκαταστάσεις. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στα διάφορα κλινικά στάδια που καμιά φορά μπερδεύουν τον κλινικό οδοντίατρο. Στόχος της παρουσίασης αλλά και της πρακτικής επίδειξης είναι να απλοποιήσουν την κλινική διαδικασία, δίνοντας εύχρηστες λύσεις σε κάθε κλινικό στάδιο.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
28 Ιανουάριος, 2023
Ώρα:
9:00 πμ - 5:00 μμ
Κόστος:
Δωρεάν

Διοργανωτές

Ακαδημία Κλινικής Οδοντιατρικής
Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.