Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκτεταμένες άμεσες και έμμεσες αποκαταστάσεις με σύνθετη ρητίνη σε οπίσθια δόντια

1 Απρίλιος, 2023 @ 9:00 πμ - 4:00 μμ

€150

Η Εταιρεία Σύγχρονης Οδοντιατρικής διοργανώνει το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 πρακτικό σεμινάριο Οδοντικής Χειρουργικής με θέμα: «Εκτεταμένες άμεσες και έμμεσες αποκαταστάσεις με σύνθετη ρητίνη σε οπίσθια δόντια». Διδάσκοντες: Χαρίκλεια Παξιμαδά, Επικ. Καθηγήτρια, Γρηγορία Γκαβέλα, Μεταδιδακτορική ερευν. στην Οδοντ. Χειρουργική ΕΚΠΑ, Δημήτρης Καμπουρόπουλος, DDS, MSc Οδοντικής Χειρουργικής ΕΚΠΑ.

Οι σύνθετες ρητίνες έχουν καθιερωθεί σαν το υλικό εκλογής και για εκτεταμένες αποκαταστάσεις στα οπίσθια δόντια, αποτελώντας εναλλακτική αξιόπιστη λύση έναντι των κεραμικών. Η σύνθεση των νανόκοκκων και νανουβριδικών συνθέτων ρητινών καθώς και οι σύγχρονοι συγκολλητικοί παράγοντες διασφαλίζουν την αντοχή αλλά και την μακροβιότητα επενθέτων και υπερενθέτων τόσο σε ζωντανά όσο και σε ενδοδοντικά θεραπευμένα οπίσθια δόντια. Στο συγκεκριμένο Σεμινάριο, στο Θεωρητικό μέρος, θα συζητηθούν, μέσα από κλινικά περιστατικά, οι προυποθέσεις και οι αρχές παρασκευής των κοιλοτήτων για την κατασκευή των επενθέτων καθώς και ο τρόπος συγκόλλησής τους. Στο Πρακτικό μέρος, οι συμμετέχοντες θα παρασκευάσουν και θα αποκαταστήσουν με σύνθετη ρητίνη επένθετο σε γομφίο. Θα παρασκευάσουν κοιλότητα για έμμεσο επένθετο και θα εφαρμόσουν την τεχνική της «άμεσης κάλυψης της οδοντίνης», ενώ θα παρακολουθήσουν επίδειξη των σταδίων συγκόλλησης επενθέτου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
09.00-10.00: Προσέλευση – Εγγραφές
09.30-11.00: Θεωρητικό μέρος: Προϋποθέσεις και αρχές παρασκευής Επενθέτων και Υπερενθέτων σε ζωντανά και ενδοδοντικά θεραπευμένα δόντια, προκειμένου να αποκατασταθούν με πολυμερή υλικά. Κλινικά στάδια παρασκευής, διαμόρφωσης κοιλότητας και αποκατάστασης άμεσα με σύνθετη ρητίνη. Προετοιμασία της κοιλότητας, αποτύπωση και συγκόλληση έμμεσων πολυμερών Επενθέτων Υπερενθέτων. Κλινική συμπεριφορά αυτών των αποκαταστάσεων.
11.00-11.30: Διάλειμμα – Καφές
11.30-13.30: Πρακτικό μέρος: Παρασκευή κοιλότητας επενθέτου σε γομφίο. Αποκατάσταση άμεσα με σύνθετη ρητίνη και διαστρωματική τεχνική,διαμόρφωση, λείανση και στίλβωση.
13.30-14.00: Διάλειμμα-Ελαφρύ γεύμα
14.00-16.00: Πρακτικό μέρος: (συνέχεια) Παρασκευή για έμμεσο επένθετο σε γομφίο. Εφαρμογή τεχνικής «άμεσης κάλυψης οδοντίνης». Αποτύπωση. Επίδειξη συγκόλλησης έμμεσου πολυμερούς επενθέτου.

Αριθμός συμμετεχόντων: 25
Κόστος Συμμετοχής: 150 ευρώ
Δηλώσεις Συμμετοχής: Πολυάνθη Δουβίτσα 6972 712743, Γιάννα Κνήνη 6977 582358
Τόπος Διεξαγωγής: MEC, Πλαστήρα 84 και Ιωσηφόγλου, Ν. Σμύρνη, Αθήνα

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
1 Απρίλιος, 2023
Ώρα:
9:00 πμ - 4:00 μμ
Κόστος:
€150
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

Εταιρεία Σύγχρονης Οδοντιατρικής
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.