Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διαχείριση Μαλακών Ιστών Επιβοηθούμενη από το PRF

31 Μάιος, 2023 @ 8:00 μμ - 9:30 μμ

Live ΔΩΡΕΑΝ WEBINAR την Τετάρτη 31 Μαΐου με ομιλήτρια την κ. Κλεοπάτρα Νακοπούλου και θέμα: «Αιμοπεταλιακά συμπληρώματα (PLATELET RICH FIBRIN) στα πλαίσια της προ προσθετικής θεραπείας και της βελτίωσης της περί στοματικής περιοχής μετά το πέρας της προσθετικής αποκατάστασης»

Εδώ και αρκετές δεκαετίες, η αναγεννητική ιατρική προσπαθεί να βελτιώσει τις συμβατικές μεθόδους οδοντιατρικής, στοματικής και κρανιοπροσωπικής αποκατάστασης για εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως. Αρκετές στρατηγικές μηχανικής οστικών ιστών είναι πλέον άμεσα διαθέσιμες στην κλινική πράξη. Η χρήση αυτόλογων προϊόντων, οι αυξητικοί παράγοντες και οι συνδυαστικές προσεγγίσεις συζητούνται ως τρόποι βελτίωσης της φαρέτρας του χειρουργού. Τα συμπυκνώματα αιμοπεταλίων για χειρουργική χρήση αποτελούν καινοτόμα εργαλεία της αναγεννητικής ιατρικής και δοκιμάστηκαν ευρέως στη στοματική και γναθοπροσωπική χειρουργική καθώς και στη αναγεννητική και αισθητική ιατρική.

Το PRF είναι ένα συμπύκνωμα αίματος δεύτερης γενιάς το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και ινική και προέρχεται από ανθρώπινο περιφερικό αίμα, ικανό να διεγείρει την αναγέννηση των ιστών. Μια στερεή και υγρή μήτρα με βάση το PRF μπορεί να ληφθεί με φυγοκέντρηση σύμφωνα με ειδικά πρωτόκολλα , όπως το χαμηλής ταχύτητας (LSCC), χωρίς την προσθήκη αντιπηκτικών ή άλλων χημικών ουσιών. Περιέχει μεγαλύτερο αριθμό λευκοκυττάρων, αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων σε σύγκριση με το PRP. Στην περιοδοντολογία και τη χειρουργική του στόματος, το PRF χρησιμοποιείται για την προώθηση της επούλωσης μαλακών και σκληρών ιστών. Το PRF αποδείχθηκε ότι μειώνει το μετεγχειρητικό πόνο, βελτιώνει τη δημιουργία μαλακών ιστών και προλαμβάνει την απώλεια διαστάσεων του οστού, ιδίως κατά την πρώιμη χρονική περίοδο των 2-3 μηνών.

Τα οφέλη της επούλωσης των τραυμάτων από τα παρασκευάσματα ινώδους πλούσιου σε αιμοπετάλια και ινική σε συνδυασμό με το χαμηλό προφίλ κινδύνου και τη δυνατότητα μιας απλής διαδικασίας παρασκευής θα πρέπει να ενθαρρύνουν περισσότερους κλινικούς οδοντιάτρους και ιατρούς να ενσωματώσουν το PRF ως θεραπευτική επιλογή στην πρακτική τους για την επιτάχυνση της επούλωσης και τη μείωση των ανεπιθύμητων ενεργειών μετεγχειρητικά.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες-εγγραφές ΕΔΩ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
31 Μάιος, 2023
Ώρα:
8:00 μμ - 9:30 μμ

Διοργανωτές

Ελληνική Προσθετική Εταιρεία
Ιωάννης Τσαπράζης ΑΕ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.