Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αθλητική Οδοντιατρική: Ένα νέο πεδίο για τον κλινικό οδοντίατρο

2 Δεκέμβριος, 2022 @ 8:30 πμ - 3 Δεκέμβριος, 2022 @ 3:30 μμ

150€

Οι αθλητές έχουν κακή στοματική υγεία συμπεριλαμβανομένων του υψηλού επιπολασμού σε τερηδόνα, οδοντική διάβρωση και οδοντικό τραύμα. Η κακή στοματική υγεία μπορεί να μειώσει την ποιότητα ζωής και να προκαλέσει συστηματική φλεγμονώδη απόκριση και να επηρεάσει την αθλητική απόδοση. Ο ρόλος της οδοντιατρικής στα αθλήματα είναι σημαντικός, διότι παρέχει στον αθλητή βέλτιστες συνθήκες στοματικής υγείας που με τη σειρά τους μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη της άριστης απόδοσης κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η Αθλητική Οδοντιατρική περιλαμβάνει την πρόληψη, τη συντήρηση και τη θεραπεία των νόσων και τραυματισμών του στόματος και του προσώπου των αθλουμένων και των αθλητών. Τέλος, ο ρόλος του αθλητικού οδοντιάτρου είναι να ανιχνεύει τα προβλήματα του αθλητή, όπως αναπνοή από το στόμα και η κακή θέση των οδοντικών φραγμών (σύγκλειση).

Στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου θα αναπτυχθεί το περιεχόμενο της αθλητικής οδοντιατρικής. Θα παρουσιαστούν με βάση τη βιβλιογραφία ποια είναι τα συνήθη οδοντοστοματολογικά προβλήματα των αθλητών και που οφείλονται. Θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο που παίζει το στοματογναθικό σύστημα, στην αθλητική απόδοση και πως ο οδοντίατρος μπορεί να παρέμβει με στόχο την βελτιστοποίηση αυτής. Θα γίνει αναλυτική συζήτηση και περιγραφή της διατροφής των αθλουμένων και την επίδραση τους στη στοματική υγεία καθώς και το συμβουλευτικό και παρεμβατικό ρόλο του οδοντιάτρου σε αυτές τις διατροφικές συνήθειες. Θα γίνει περιγραφή, ταξινόμηση και αναλυτική αναφορά στο τρόπο αντιμετώπιση των τραυματισμών (μαλακών μορίων, οστών και οδοντικών ιστών) στους αθλητικούς χώρους. Θα γίνει περιγραφή του οδοντιατρικού κιτ πρώτων βοηθειών που πρέπει να έχει ο οδοντίατρος που συμμετέχει στους αθλητικούς αγώνες καθώς και ο ρόλος του οδοντιάτρου σαν μέλος της ιατρικής και αθλητικής ομάδας ενός συλλόγου. Τέλος, θα γίνει ανάλυση του ρόλου, των ιδιαιτεροτήτων, των προδιαγραφών και των σταδίων κατασκευής ενός αθλητικού νάρθηκα.

Στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν στη λήψη αποτυπωμάτων και στην κατασκευή αθλητικών ναρθήκων.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
2 Δεκέμβριος, 2022 @ 8:30 πμ
Τέλος:
3 Δεκέμβριος, 2022 @ 3:30 μμ
Κόστος:
150€
Ετικέτες Εκδήλωση
,
Ιστότοπος:
https://www.proodoseoe.gr/index.php?option=com_eventbooking&view=event&id=79&catid=37&Itemid=108&lang=el

Διοργανωτής

Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης
Τηλέφωνο:
210 7780671, 210 7716671
Email:
eoe@otenet.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.