Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Άμεσες αποκαταστάσεις προσθίων και οπίσθιων δοντιών με σύνθετη ρητίνη

9 Δεκέμβριος, 2022 @ 8:30 πμ - 10 Δεκέμβριος, 2022 @ 3:00 μμ

150€

Η Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης διοργανώνει διήμερο σεμινάριο με θέμα «Άμεσες αποκαταστάσεις προσθίων και οπίσθιων δοντιών με σύνθετη ρητίνη».

Στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου θα αναπτυχθούν τα δεδομένα που υπάρχουν στη βιβλιογραφία για τις οπτικές ιδιότητες των συνθέτων ρητινών διαστρωμάτωσης και για την επιλογή του χρώματος στις άμεσες αποκαταστάσεις από σύνθετη ρητίνη. Επίσης, θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα κλινικά στάδια των άμεσων αποκαταστάσεων από σύνθετη ρητίνη, από την απομόνωση του πεδίου έως την παρασκευή των οδοντικών ιστών, την επιλογή του τύπου του τεχνητού τοιχώματος, την επιλογή του υλικού αποκατάστασης, τη χρήση κατάλληλων εργαλείων για την προσαρμογή του υλικού στην κοιλότητα και την απόδοση μορφολογίας, την εφαρμογή τεχνικών για την απόδοση του σημείου επαφής και τέλος τη λείανση και στίλβωση των αποκαταστάσεων.

Θα παρουσιαστεί επίσης ο τρόπος αποκατάστασης εκτεταμένων βλαβών στα οπίσθια δόντια (ΙΙης ομάδας με ταυτόχρονη έλλειψη ενός ή περισσότερων φυμάτων). Όσον αφορά στις αποκαταστάσεις καταγμάτων, αλλαγής σχήματος, κλεισίματος μεσοδοντίου διαστήματος και στις άμεσες όψεις από σύνθετη ρητίνη, θα συζητηθεί η σημασία του διαγνωστικού κερώματος, της μήτρας σιλικόνης και του mock up ανάλογα με την κλινική περίπτωση, η ανάγκη ή μη απομόνωσης με ελαστικό απομονωτήρα, η ανάγκη ή μη παρασκευής των οδοντικών ιστών, η σειρά αποκατάστασης των δοντιών σε πολλαπλές αποκαταστάσεις, η χρονική στιγμή και ο τρόπος τοποθέτησης του τεχνητού τοιχώματος, ο τρόπος διαστρωμάτωσης και θα παρουσιαστούν τα στάδια λείανσης/στίλβωσης. Επίσης, θα παρουσιαστεί μέσα από κλινικά περιστατικά αν είναι πάντα απαραίτητη η χρήση ρητινών διαστρωμάτωσης. Τέλος, θα αναπτυχθούν τα δεδομένα που υπάρχουν στη βιβλιογραφία για τη μακροβιότητα των άμεσων αποκαταστάσεων από σύνθετη ρητίνη σε πρόσθια και οπίσθια δόντια.

Στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν σε αποκατάσταση εκτεταμένης βλάβης (ΙΙης ομάδας με ταυτόχρονη έλλειψη δύο φυμάτων) σε οπίσθιο δόντι (θα γίνει επιλογή και τοποθέτηση τεχνητού τοιχώματος, εφαρμογή σύνθετης ρητίνης με την τεχνική της διαστρωμάτωσης, λείανση, στίλβωση). Επίσης, θα γίνει πρακτική άσκηση σε αποκατάσταση όψης σύνθετης ρητίνης (παρασκευή, άσκηση στην απόδοση της επιφάνειας με την τεχνική της διαστρωμάτωσης, λείανση, στίλβωση).

Λεπτομέρειες

Αρχή:
9 Δεκέμβριος, 2022 @ 8:30 πμ
Τέλος:
10 Δεκέμβριος, 2022 @ 3:00 μμ
Κόστος:
150€
Ετικέτες Εκδήλωση
,
Ιστότοπος:
https://www.proodoseoe.gr/index.php?option=com_eventbooking&view=event&id=32&catid=8&Itemid=108&lang=el

Διοργανωτής

Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης
Τηλέφωνο:
210 7780671, 210 7716671
Email:
eoe@otenet.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.