Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

23ο Συμπόσιο της ΕΟΕ

23 Σεπτέμβριος, 2022 - 24 Σεπτέμβριος, 2022

Στη σύγχρονη οδοντιατρική οι επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις αποτελούν τη θεραπευτική λύση εκλογής για όλο και μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Είναι πλέον απόλυτα επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την μακροβιότητα αυτών των αποκαταστάσεων αλλά και την καλύτερη αισθητική τους απόδοση είναι η εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας υγιών μαλακών και σκληρών ιστών. Αποτέλεσμα αυτής της γνώσης είναι η ανάγκη εφαρμογής αναπλαστικών τεχνικών για την επαύξηση των ιστών που πρόκειται να φιλοξενήσουν ή να πλαισιώσουν την επιεμφυτευματική ή τη συμβατική προσθετική εργασία.

Πέραν αυτών, τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι τις τελευταίες δεκαετίες ο ταχύτερα εξελισσόμενος τομέας της οδοντιατρικής επιστήμης και ανάλογη είναι η πρόοδος στις δυνατότητες ανάπλασης ιστών. Η βαθύτερη γνώση της βιολογίας των ιστών και των μηχανισμών επούλωσης, συνδυασμένη με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη διαρκή παρουσίαση νέων βιοϋλικών οδηγούν στην τροποποίηση καθιερωμένων και την εμφάνιση νέων τεχνικών ανάπλασης. Αποτέλεσμα αυτών είναι ότι ο κλινικός οδοντίατρος έχει πρόσθετα εργαλεία στη διάθεσή του, αλλά ταυτόχρονα καλείται να επιμορφώνεται συνεχώς.

Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης, με εμπειρία και παράδοση 76 ετών στην ενημέρωση και επαγγελματική επιμόρφωση των οδοντιάτρων στην Ελλάδα, διοργανώνει διήμερο Συμπόσιο με αντικείμενο την ανάπλαση των ιστών της στοματικής κοιλότητας. Το 23ο Συμπόσιο της ΕΟΕ θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα με τον τίτλο «Πρόοδος στην Ανάπλαση».

Το υψηλότατο επίπεδο του επιστημονικού προγράμματος διασφαλίζει η επιλογή των ομιλητών, όλοι άριστοι και έμπειροι ειδικοί, με κεντρικό ομιλητή του Συμποσίου τον καθηγητή της Περιοδοντολογίας κ. Φοίβο Μαδιανό και προσκεκλημένους ομιλητές διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες με πολυετή εμπειρία στην έρευνα και την κλινική εφαρμογή υλικών και τεχνικών ανάπλασης ιστών.

Η θεματολογία του Συμποσίου απευθύνεται όχι μόνο στους κλινικούς που είναι ήδη εξοικειωμένοι με την ανάπλαση των ιστών αλλά και στους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τον σχεδιασμό των θεραπειών τους στην καθημερινή κλινική πράξη. Σκοπός του Συμποσίου είναι να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις, προκειμένου να κατανοηθούν οι βιολογικοί μηχανισμοί που σχετίζονται με την ανάπλαση των ιστών, να εκθέσει τους παρακολουθούντες συναδέλφους σε διαφορετικές χειρουργικές προσεγγίσεις και τέλος να τους εξοικειώσει με τη χρήση καινοτόμων βιοϋλικών που προάγουν την ανάπλαση μέσω μια σειράς πρακτικών ασκήσεων (hands-on), ώστε να είναι σε θέση να τα εφαρμόσουν στα ιατρεία τους.

Προεγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στο 210 7780671, ή το 210 7716671 (12.00-17.00) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση eoe@otenet.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
23 Σεπτέμβριος, 2022
Τέλος:
24 Σεπτέμβριος, 2022
Ιστότοπος:
https://www.dentalproodos.gr/registration/

Χώρος Διεξαγωγής

Ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC
Ελλάδα + Χάρτης Google

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.