Παιδοδοντιατρική - Συνολική φροντίδα με τεκμηρίωση

Τιμή: 105€
©2015. Σελίδες: 526
ISBN: 978-618-5163-22-8
Eκδόσεις: «FYLATOS PUBLISHING»

Παιδοδοντιατρική - Συνολική φροντίδα με τεκμηρίωση

Νικόλαος Κοτσάνος Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής Α.Π.Θ. 

Το βιβλίο «ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ – Συνολική Φροντίδα με Τεκμηρίωση» αποτελείται από 21 κεφάλαια με συνεχή δομή και ξεκινά με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του παιδιού κατά την αύξηση και ανάπτυξή του, η γνώση των οποίων θα βοηθήσει στο να επιτευχθεί η κατανόηση και η συνεργασία μαζί του. Στη συνέχεια ακολουθούν διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την παροχή της θεραπείας, όπως η χορήγηση τοπικής αναισθησίας, καταστολής ή γενικής αναισθησίας για οδοντιατρικούς σκοπούς, αλλά και φαινόμενα και καταστάσεις που σχετίζονται με την ανατολή και τη σύγκλειση των δοντιών, καθώς και με τον έλεγχο της οδοντικής τερηδόνας.
Στα επόμενα κεφάλαια περιγράφονται οι διαδικασίες αποκατάστασης των δοντιών και του πολφού τους ως συνέπεια της τερηδόνας και του τραύματος, συμπεριλαμβάνοντας τη σύγχρονη τεχνολογία, υλικά και τεχνικές. Ακολουθούν άλλα νοσήματα και βλάβες που είναι απειλητικά για τη στοματική υγεία, όπως αυτά του περιοδοντίου, της οδοντικής φθοράς και των οδοντικών ανωμαλιών, της κροταφογναθικής διάρθρωσης και των μαλακών ιστών γενικά.
Το βιβλίο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των ατόμων, παιδιών έως νέων ενηλίκων, που παρουσιάζουν αναπηρίες, χρόνια νοσήματα, διαταραχές ή σύνδρομα, και τα οποία χρειάζονται πιθανά μια διαφορετική προσέγγιση στην παροχή οδοντοθεραπείας.
Στην κλινική πράξη ο/η (παιδ)οδοντίατρος καλείται να συνδυάσει στοιχεία από διάφορα κεφάλαια, ώστε να προσφέρει άριστη συνολική φροντίδα, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητα του νεαρού ασθενή, αλλά και τα χαρακτηριστικά της οικογένειας και του ευρύτερου περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνει.