Απογοητευμένοι από το οικονομικό κόστος της οδοντιατρικής εκπαίδευσης και την απουσία οικονομικών κινήτρων, οι οδοντίατροι εκτιμούν ότι οι μελλοντικές γενιές δεν θα έχουν επαρκή κίνητρα για να ακολουθήσουν το επάγγελμα του οδοντιάτρου. Αυτή είναι η εικόνα που καταγράφει βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Wesleyan, εταιρεία που παρέχει εξειδικευμένες οικονομικές υπηρεσίες σε οδοντιάτρους.
Σχεδόν το ένα τρίτο των οδοντιάτρων (31%) δηλώνει ότι δεν θα συνιστούσε το επάγγελμα σε κάποιον στην αρχή της σταδιοδρομίας του, και δύο στους πέντε (40%), δεν θα επέλεγαν την ίδια καριέρα, αν είχαν την ευκαιρία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.
«Μιλάμε με τους οδοντιάτρους κάθε μέρα και ιεραρχούμε τα θέματα που τους απασχολούν. Βιώνουν μεγάλες αλλαγές σε μια σειρά θεμάτων», σχολίασε από την πλευρά της η κ. Samantha Porter, Διευθύντρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ του Ομίλου Wesleyan.
Όταν ρωτήθηκε ποια θέματα απασχολούν περισσότερο τους οδοντιάτρους σε ορίζοντα πενταετίας, τα οικονομικά ζητήματα αναρριχηθήκαν στην κορυφή της λίστας, με το 64% των οδοντιάτρων να δηλώνει ότι ανησυχεί για τις αυξανόμενες δαπάνες και τη μείωση των κερδών.
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό (55%), οι μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (45%) και η ανάπτυξη των οδοντιατρικών εταιρειών(37%), αποτελούν κοινά σημεία ανησυχίας για την πλειοψηφία των οδοντιάτρων που συμμετείχαν στην έρευνα.
Μάλιστα, περισσότερο από τα τρία τέταρτα (76%) των οδοντιάτρων θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό θα χειροτερεύσουν στο μέλλον.
*Πηγή: www.dentistry.co.uk
Συζήτηση σχετικά με αυτό το άρθρο