Ανακοίνωση/κάλεσμα θεματικής έκθεσης βιβλίου και εικαστικών έργων των μελών του ΟΟΛΚ

11 -15 Νοεμβρίου 2020

Ο Όμιλος Οδοντιάτρων Λογοτεχνών Καλλιτεχνών διοργανώνει στις 11 -15 Νοεμβρίου 2020 θεματική έκθεση βιβλίου και εικαστικών των μελών του με θέμα ’’Αντιθέσεις’’ στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη (Μαρίνου Αντύπα 18, Νέο Ηράκλειο Αττικής), απευθύνοντας κάλεσμα στα μέλη του ομίλου να παρουσιάσουν καλλιτεχνικές δημιουργίες πάνω στο θέμα της έκθεσης, όποια μορφή τέχνης κι αν υπηρετούν.

 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης:
 

“Στα όνειρά μας, οι ξεχωριστές στιγμές
βρίσκονται εκεί, για να μας υπενθυμίζουν
κάτι που ξεχάστηκε
προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα
σ’ ένα σύμπαν γεμάτο αντιθέσεις.

Χωρίς αντιθέσεις δεν υπάρχει ισορροπία.
Χωρίς την αρμονία των αντιθέσεων δεν υπάρχει τίποτα”.
Γεράσιμος Δουβίτσας

 

Αγαπητοί φίλοι,
μέλη του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών Καλλιτεχνών

Ο Όμιλός μας διοργανώνει θεματική έκθεση με το θέμα ’’αντιθέσεις’’ στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη τον Νοέμβρη του 2020. Η έκθεση θα αφορά όλες τις εκφάνσεις της τέχνης, άρα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη μας όποιος κι αν είναι ο τομέας της τέχνης στον οποίο δραστηριοποιούνται. Έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας να σκεφτούμε το θέμα που θα παρουσιάσει ο καθένας μας είτε αυτό είναι έργο ζωγραφικής, είτε φωτογραφίας, είτε γλυπτικής, είτε κάποιας άλλης κατασκευής. Επίσης μπορεί να είναι ηχογραφημένο κάποιο μουσικό έργο που να παρουσιαστεί αν είναι βιντεοσκοπημένο στην οθόνη της αίθουσας. Μπορεί να είναι ένα βιβλίο σχετικό με το θέμα, ή μια ποιητική συλλογή απ’ τη μεριά των λογοτεχνών του ομίλου, όπου κάποια τμήματά τους μπορούν να παρουσιαστούν ζωντανά την ημέρα των εγκαινίων. Μπορεί να είναι ένα μικρό θεατρικό έργο, π.χ. ένας θεατρικός μονόλογος που επίσης μπορεί να παιχτεί την ημέρα των εγκαινίων. Μπορεί να είναι ένα βίντεο που θα προβληθεί στην οθόνη της Πινακοθήκης.

Καλό θα ήταν την όποια ιδέα σκεφτεί ο καθένας μας να παρουσιάσει στην έκθεση να τη συζητήσει με τους υπεύθυνους της έκθεσης που ορίστηκαν ο Άγγελος Γαλάνης κι ο Γιώργος Βουτσινάς για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει η κατάλληλη υποδομή να εκτεθεί ή να παρουσιαστεί.

Θα υπάρξουν και μελλοντικές ανακοινώσεις για την έκθεση καθώς και ενημέρωση για τα διαδικαστικά της συγκέντρωσης των έργων και το στήσιμο των έργων.

Ας βάλει ο καθένας μας τα δυνατά του να παρουσιάσουμε έργα αντάξια των επαίνων που παίρνουμε σχετικά με την συνεχή άνοδο της ποιότητας των έργων μας.

Το θέμα είναι εύκολο και δύσκολο μαζί, εύκολο γιατί η ζωή μας η ίδια είναι γεμάτη αντιθέσεις κι έτσι έχουμε την πρώτη ύλη για κάποια ιδέα ’’δωρεάν’’, δύσκολο γιατί η ιδέα μας θα πρέπει να έχει κάποια πρωτοτυπία για να κινήσει το ενδιαφέρον του κόσμου που θα τη δει και να εκπληρώνει το στόχο της ως έργο τέχνης ή λόγου.

Τηλ. επικοινωνίας 6975502290 (Άγγ. Γαλάνης)

Άγγελος Γαλάνης