Ημερίδα από την ΕΣΟ

 Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

Η Εταιρεία Σύγχρονης Οδοντιατρικής (ΕΣΟ)  και για το 2020 έχει ετοιμάσει μια σειρά Επιστημονικών Εκδηλώσεων, Ημερίδων και Σεμιναρίων Πρακτικών και Κλινικών, με σκοπό την ενημέρωση και επιμόρφωση του Κλινικού Οδοντιάτρου. Η πρώτη Ημερίδα για το 2020, που θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου στο Radisson Hotel, αναφέρεται στην διάγνωση και διαχείριση καθημερινών περιστατικών στα ιατρεία.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της  πρώτης ημερίδας της ΕΣΟ για το 2020 διαμορφώνεται ως εξής:
 
Η κα Γεωργοπούλου, από την πλευρά της Ενδοδοντίας, θα μιλήσει για την αξία της σωστής διάγνωσης, στοχεύοντας στην επίλυση των  ενδοδοντικών προβλήματα των ασθενών. Δύσκολα διαγνωστικά προβλήματα απαιτούν διαφορετική διαφορο-διαγνωστική προσέγγιση. Υπό αυτό το πρίσμα θα μιλήσει για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο κλινικός, ώστε να διαγνώσει το πρόβλημα, για να το αντιμετωπίσει στην συνέχεια.
 
Η κα Πατρικίου θα μιλήσει για την συνετή συνταγογράφηση αντιμικροβιακών-χημειοθεραπευτικών, αλλά και αναλγητικών. Πότε και πώς πρέπει να γίνεται η χορήγησή τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες οδηγίες, ώστε να αποφύγουμε την αλόγιστη και άσκοπη λήψη φαρμάκων.
 
Οι νόσοι του Περιοδοντίου είναι πολυ-παραγοντικής αιτιολογίας και παρουσιάζουν διαφορές στην κλινική έκφραση, στην εξέλιξη αλλά και στην ανταπόκριση στην θεραπεία.
Ο κος Παράσχης θα μιλήσει για την αιτιολογία και παθογένεια της Περιοδοντίτιδας, νόσου που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα των ασθενών και τους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνισή της. Μέσα από κλινικά περιστατικά θα δείξει την αλληλουχία θεραπείας της νόσου, από την εξάλειψη της φλεγμονής, την προσπάθεια ανάπλασης των ιστών, και την τακτική παρακολούθηση, απαραίτητη για την διατήρηση του αποτελέσματος.
 
Ο κος Τόσιος, θα μιλήσει για βλάβες στον στοματικό βλεννογόνο που είναι εκδήλωση ενός τοπικού νοσήματος ή εκδήλωση μιας συστηματικής νόσου. Πολλές φορές ο οδοντίατρος είναι ο πρώτος που θα παρατηρήσει βλάβες στον βλεννογόνο, και θα παραπέμψει τον ασθενή του στον ανάλογο γιατρό, προσφέροντας καθοριστική βοήθεια στην διάγνωση της νόσου. Όλα αυτά θα συζητηθούν μέσα από κλινικά περιστατικά στοματολογικών νοσημάτων που είναι συνηθισμένα στην κλινική πράξη.
 
Τέλος, η κα Αντωνιάδου θα παρουσιάσει την φιλοσοφία του dental coaching. Ένα σημαντικό βοήθημα για την καθημερινότητα των οδοντιάτρων, την διαχείριση καταστάσεων στο ιατρείο, αλλά και την επικοινωνία με τους ασθενείς.