“Ενδοδοντική Θεραπεία. Από την διάγνωση ως την έμφραξη”

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου & Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Tο Ινστιτούτο Μέριμνα διοργανώνει διήμερο σεμινάριο με θέμαΕνδοδοντική Θεραπεία. Από την διάγνωση ως την έμφραξη”. Στόχος του σεμιναρίου είναι τόσο η παρουσίαση και ανάλυση διαγνωστικών και θεραπευτικών προβλημάτων που αφορούν την Ενδοδοντολογία όσο και η εξοικείωση του οδοντιάτρου με τη διαδικασία της χημικομηχανικής επεξεργασίας αλλά και της τρισδιάστατης έμφραξης του συστήματος των ριζικών σωλήνων.

Μέσα από επιλεγμένα κλινικά περιστατικά, παρουσιάζονται σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης πολφικών και περιακρορριζικών παθήσεων. Με την ανάλυση των περιστατικών αυτών παρατίθενται σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν ερευνητικά πεδία αιχμής στην Ενδοδοντολογία.

Το διήμερο πρακτικό σεμινάριο Ενδοδοντολογίας απευθύνεται σε κάθε οδοντίατρο που θέλει να απαλλαγεί από βασικά, καθημερινά προβλήματα της διαδικασίας της ενδοδοντικής θεραπείας. Για πρώτη φορά το Ινστιτούτο Μέριμνα προσκαλεί τρεις ειδικούς ενδοδοντιστές, οι οποίοι για δυο ημέρες προσφέρουν γνώσεις σε όλα τα πεδία και συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις πρακτικές ασκήσεις.

Το σεμινάριο αυτό έχει μία βασική διαφορά: Τόσο η θεωρητική, όσο και η πρακτική άσκηση θα βασιστεί στην επιστημονική τεκμηρίωση και όχι την εταιρική καθοδήγηση. Έτσι, όλοι οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν σε δύο διαφορετικά συστήματα προπαρασκευής, αλλά και έμφραξης.

Γενικές πληροφορίες

Ημερομηνίες διεξαγωγής: (Διήμερο Πρακτικό Σεμινάριο) 09 και 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Χώρος διεξαγωγής: Ινστιτούτο Μέριμνα – Αθήνα

Κόστος συμμετοχής: 400€ (περιλαμβάνει: Handout του διημέρου σεμιναρίου, coffee breaks, μεσημεριανά γεύματα, πιστοποιητικό παρακολούθησης)

Απαραίτητα υλικά: Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους εξαχθέντα δόντια από όλες τις ομάδες προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να εξασκηθούν και στα πλέον απαιτητικά περιστατικά.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.