Πρακτικό Σεμινάριο για το Οδοντικό Τραύμα από την Ε.Ο.Ε.

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Η Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης (Ε.Ο.Ε.) διοργανώνει στις 17-18 Μαΐου 2019 (Παρασκευή και Σάββατο) πρακτικό σεμινάριο με τίτλο: «Τραυματισμοί δοντιών. Πρόληψη, Αντιμετώπιση, Αποκατάσταση και Παρακολούθηση», με Συντονιστή τον Επίκ. Καθηγητή κ. Α. Αγουρόπουλο και ομιλητές τους κ.κ. Α. Αγουρόπουλο, Α. Αγραφιώτη, Γ. Βαδιάκα, Σ. Γκουρτσογιάννη, Δ. Κωνσταντώνη, Ε. Μπίρπου και Μ. Παπαχρόνη. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους της εταιρείας(Μικράς Ασίας 70, Γουδή-Αθήνα).

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα σύγχρονα πρωτόκολλα, τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση οδοντικών τραυματισμών σε νεογιλά και  κυρίως νεαρά μόνιμα δόντια.

Στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν λεπτομερώς τα βήματα της κλινικής και ακτινογραφικής εξέτασης και η διαγνωστική διαδικασία προκειμένου να τεθεί η σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση του κάθε τραυματισμού καθώς και τα μέτρα πρόληψης των τραυματισμών. Θα παρουσιαστούν τα υλικά και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την ενδοδοντική αντιμετώπιση των τραυματισμένων δοντιών και ο χειρισμός των περιστατικών αποκαταστατικά και ορθοδοντικά.

Στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στην τοποθέτηση ακινητοποίησης για τραυματισμένα δόντια, στην συγκόλληση τμήματος δοντιού με κάταγμα καθώς  και σε αποκατάσταση με  ανασύσταση σύνθετης ρητίνης. Επίσης θα γίνει άσκηση στη διαγνωστική διαδικασία και επίδειξη της χρήσης του οδηγού www.dentaltraumaguide.org. Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε εδώ.

Σημειώνεται ότι στην ανωτέρω επιστημονική δραστηριότητα, θα λειτουργήσει η εφαρμογή της μοριοδότησης από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Στους δε οδοντιάτρους, οι οποίοι είναι από άλλο νομό (πλην Αττικής), θα αποδίδεται ένα επιπλέον μόριο για κάθε ημέρα παρακολούθησης.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
Τιμή συμμετοχής στο σεμινάριο ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ. Πρόληψη, Αντιμετώπιση, Αποκατάσταση και Παρακολούθηση: 150 ευρώ
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ τηλεφωνικά στο 210 7780671, 210 7716671 (12.00-17.00) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε  να επικοινωνείτε με την Γραμματεία της Εταιρείας:

 
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ
Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Υπεύθυνη Γραμματείας
Μικράς Ασίας 70 – 115 27, Γουδή – Αθήνα
Τηλ.: 210 7780671, 210 7716671 – Fax: 210 7716671
www.proodoseoe.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.