Πρόγραμμα Διεξαγωγής Σεμιναρίων εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Ιανουάριος- Ιούνιος 2019
 
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά διοργανώνει τον 7ο κύκλο επιστημονικών σεμιναρίων εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης με δωρεάν παρακολούθηση μέσω διαδικτύου. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, καλύπτοντας χρονικά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019.
 
Ήδη έχει πραγματοποιηθεί το πρώτο κατά σειρά προγραμματισμένο σεμινάριο για το 2019 με θέμα «Πρωτόκολλα Αντιμετώπισης των Διαταραχών Ύπνου που σχετίζονται με ροχαλητό και σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου με ενδοστοματικές συσκευές», με εισηγήτρια την κ. Ευγενία Γώγου, MSc Aντιμετώπιση Στοματοπροσωπικού Πόνου, Υποψήφια Διδάκτωρ Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.
 
Το πρόγραμμα των υπόλοιπων δράσεων εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης του ΟΣΠ διαμορφώνεται ως εξής:
 
Την Πέμπτη (7/2/2019) θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο αναφορικά με τις «Προϋποθέσεις για την Οργάνωση ενός σύγχρονου Οδοντιατρείου» και εισηγητή τον Καθηγητή Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Ιωάννη Τζούτζα.
 
Την Πέμπτη (21/3/2019) ο Καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, κ. Κοσμάς Τολίδης θα μιλήσει για τις  «Κλινικές εφαρμογές Οδοντιατρικών Laser».
 
Την Πέμπτη (18/4/2019) ο νευρολόγος, κ. Μιχάλης Βικελής (MSc in headache Medicine, PhD) θα μιλήσει για τις «Κεφαλαλγίες και προσωπαλγίες σε σχέση με το οδοντιατρικό επάγγελμα. Διάγνωση και αντιμετώπιση».
 
Την Πέμπτη (23/5/2019) η κ. Φλώρα Ζερβού-Βάλβη, Δρ Οδοντ., MPhil Med, Συντονίστρια Διευθύντρια Οδοντιατρικού Τμήματος – Ειδικής Μονάδας ΑΜΕΑ Γενικού Νοσοκομείου “Ασκληπιείο” Βούλας θα παρουσιάσει το θέμα: «Ιατρικό Επείγον στο Οδοντιατρείο (Μέρος Α)».
 
Την Πέμπτη  (20/6/2019) ο Αν. Kαθηγητής Οδοντιατρικής Αθηνών, κ. Χρίστος Ραχιώτης θα αναπτύξει το ζήτημα «Η Σύνθεση, η Λειτουργία, ο Ρόλος του Σάλιου στη διατήρηση της Στοματικής Υγείας».

Διοργάνωση & Ώρα εκπομπής: Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, 20:30-21:30
 
Χορήγηση 1 Μορίου Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων ανά σεμινάριο
 
MΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ Glaxosmithkline