Ημερίδα-Παρουσίαση νέας τεχνολογίας από την ΑDIN σε συνεργασία με το νοσοκομείο Υγεία

 Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019

Ο γναθοχειρουργός και developer της εταιρείας Confident,  Adi Lorean θα παρουσιάσει μια νέα συσκευή που βρίσκει εφαρμογή στη διάνοιξη φρεατίων στην περιοχή των ιγμορείων και των ρινικών κοιλοτήτων. Την συσκευή αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν Live σε μια πανευρωπαϊκή παρουσίαση στο πλαίσιο της ημερίδας με hands on και live χειρουργείο που διοργανώνουν η Εταιρεία ADIN και το Νοσοκομείο "ΥΓΕΙΑ" (Τμήμα Εμφυτευμάτων και Ιστικής Ανάπλασης) στις 16 Φεβρουαρίου 2019. 

 
Η Spineguard είναι μια Γαλλική εταιρεία που από το 2009 έχει δημιουργήσει αίσθηση στον χώρο της ορθοπεδικής με μια συσκευή που ανιχνεύει έγκαιρα την παρουσία μαλακών ιστών, μεμβρανών και νεύρων δημιουργώντας ασφάλεια κατά τη  διάνοιξη φρεατίων στην σπονδυλική στήλη. Η τεχνολογία βασίζεται στη ιδέα του Γάλλου φυσικού Moris Borlio και του Ιρλανδού Karen Boljar που αρχικά λανσαρίστηκε σαν τεχνολογία στις γεωτρήσεις πετρελαίου, καθώς έδινε τη δυνατότητα διάκρισης στο γεωτρύπανο μεταξύ πέτρας και πέτρας και πετρελαίου. Η ιατρική συσκευή χρησιμοποιεί έναν δίπολο αισθητήρα που δημιουργεί ένα κυκλικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στην άκρη  του. Οι διαφορές στην ηλεκτρική αγωγιμότητα μεταφέρονται στον χρήστη ως ήχος, αλλά και ως οπτικά σήματα.
 
Ο ADI LOREAN δημιούργησε μια μικρότερη, όμοια  συσκευή που ενδείκνυται για χειρουργική διάνοιξη φρεατίων στην περιοχή των ιγμορείων και των ρινικών κοιλοτήτων.
 
Η συσκευή στην άκρη της θυμίζει οστεοτόμο, αλλά το υπόλοιπο είναι ένα κύκλωμα  με σύγχρονη τεχνολογία. Είναι προς το παρόν μιας χρήσης και δεν επαναποστειρώνεται, λόγω των κυκλωμάτων και της πλαστικής κατασκευής. Ως εκ τούτου χρησιμεύει και ως οστεοτόμος, αλλά και συμπυκωτήρας οστού.
 
Προς το παρόν, η δυνατότητα προώθησης της οστεοτόμου  του εργαλείου μόνο με το χέρι το καθιστά ακατάλληλο για χρήση στην κάτω γνάθο. Επίσης, ο ευθύς οστεοτόμος δημιουργεί κάποιους περιορισμούς σε μικρά στόματα.
 
Τόπος διεξαγωγής της ημερίδας: Νοσοκομείο Υγεία.
 
Για δηλώσεις συμμετοχής καλείσθε να απευθύνεστε στo τηλ. 6932447406 (Δ. Ντόντου-ADIN).