2η Ημερίδα της ΕΕΑΘΛΟ

«Αθλητικοί Στοματικοί Νάρθηκες: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι Οδοντίατροι και οι Οδοντοτεχνίτες»

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Η Επιστημονική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΑΘΛΟ) διοργανώνει το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, τη 2η Ημερίδα της με τίτλο «Αθλητικοί Στοματικοί Νάρθηκες: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι Οδοντίατροι και οι Οδοντοτεχνίτες» στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα).

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από ομιλητές  εγνωσμένης επιστημονικής αξίας.

Αρχικά, θα παρουσιαστούν στατιστικά στοιχεία και περιστατικά τραυματισμών στο πρόσωπο κατά την αθλητική δραστηριότητα από τις Γναθοπροσωπικές Κλινικές των Νοσοκομείων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και ΚΑΤ.

Εν συνεχεία, θα παρουσιαστούν οι θέσεις ομοφωνίας για τους αθλητικούς νάρθηκες, της Επιστημονικής Επιτροπής που συστάθηκε υπό την προεδρία του καθηγητού Ιωάννη Τζούτζα.

Τέλος, τη σκυτάλη θα πάρουν οι δύο κεντρικοί ομιλητές: καθηγήτρια Dr Regina Queroz και ο Fabio Fantozzi, οι οποίοι αποτελούν το ακαταμάχητο δίδυμο Οδοντιάτρου-Οδοντοτεχνίτη παγκοσμίως στον τομέα αυτόν, για να φωτίσουν κάθε πτυχή του θέματος στηριγμένοι στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και έρευνες.

Επιπλέον, η ΕΕΑΘΛΟ  θα δώσει βήμα στους οδοντοτεχνίτες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ειδική συνεδρία και με τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων (posters).

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, θα υπάρχει έκθεση οδοντιατρικών και οδοντοτεχνικών προϊόντων.

Η 2η Ημερίδα της ΕΕΑΘΛΟ υποστηρίζεται πλήρως από τον ιστότοπο της ΕΕΑΘΛΟ, http://www.sportsdentistryhellas.gr/ekdiloseis/deyteri-imerida, στον οποίο μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες, καθώς επίσης να κάνετε την εγγραφή σας.