Ημερίδα του ΟΣΠ και της ΕΠΕ

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

H Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά διοργανώνον το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016 επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Η Οδοντιατρική στο κέντρο της Ιατρικής: Επίδραση στοματικών λοιμώξεων στη γενική υγεία». Η ημερίδα θα διεξαχθεί στον πολυχώρο "Απόλλων", στον  Πειραιά. Ο στόχος της ημερίδας είναι η ευρύτερη ενημέρωση ιατρών και οδοντιάτρων για το ρόλο της περιοδοντικής/στοματικής φλεγμονής σαν επιβαρυντικό παράγοντα σε συστηματικά νοσήματα.


Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν όλα τα νεότερα δεδομένα που αφορούν τη συσχέτιση της περιοδοντικής νόσου με τον σακχαρώδη διαβήτη, τις επιπλοκές κυήσεως, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη χρόνια νεφρική νόσο.Οι ομιλητές είναι καταξιωμένοι κλινικοί και ερευνητές, τόσο από τον ιατρικό, όσο και τον οδοντιατρικό χώρο.

Ειδικά για τους οδοντιάτρους, η ημερίδα αυτή συμπίπτει με την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος συνεχούς επαγγελματικής επιμόρφωσης από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και θα υπαχθεί στις μοριοδοτούμενες εκδηλώσεις.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας πατώντας εδώ.