Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω απ' τη στοματική υγεία, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 

Με αφορμή την 20η Μαρτίου, που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας για το έτος 2022, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων/δράσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου γύρω απ' το πόσο σημαντικό είναι να προσέχει κανείς τη στοματική του υγεία αλλά και γύρω απ' τη σχέση του στόματος με τη γενική Υγεία.
 
Δεύτερος και εξίσου σημαντικός στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου του οδοντιάτρου, όχι μόνο ως υποστηρικτή στην προσπάθεια για καλύτερη στοματική υγεία, αλλά και ως ενεργού
συμβούλου για τη γενική υγεία και την ευζωία. 
 
Το μήνυμα φέτος είναι: «Νιώσε Περήφανος για το στόμα σου. Είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά».
 
Έτσι, το Σάββατο, 19/3/2022, από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις / δράσεις:

- Δράση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης πολιτών σε κεντρικό σημείο του Πειραιά Πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι), σε συνεργασία με την εταιρεία Intermed, όπου παράλληλα θα δίνεται ενημερωτικό υλικό και προϊόντα στοματικής υγείας. Τη δράση θα πλαισιώνουν οδοντίατροι, εθελοντές, μέλη του Οδοντιατρικού συλλόγου Πειραιά, Θα υπάρχει photobooth για αναμνηστικές φωτογραφίες, με το μήνυμα της ημέρας.

- Φωτισμός του Ρολογιού του Πασαλιμανίου - Πειραιά, της Πεζογέφυρας στο Παλαιό Φάληρο και του Ιδρύματος Νιάρχου στην Καλλιθέα με το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας στοματικής υγείας.

- Δημιουργία και διαμοιρασμός ενημερωτικού υλικού με τα τρία βήματα για τη στοματική υγεία και με κώδικα Braille για τα άτομα με μειωμένη όραση.

- Αναπαραγωγή του βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας της FDI, μεταφρασμένο στα Ελληνικά με υπότιτλους, αλλά και νοηματική για τα άτομα με μειωμένη ακοή.

- Πρωτότυπες δράσεις στοματικής υγείας σε σχολεία ειδικής αγωγής, σε πλήρη σύνδεση με το κεντρικό μήνυμα της Ημέρας «Νιώσε περήφανος για το στόμα σου».

- Δελτία τύπου και συνεντεύξεις.

- Παροχή δωρεάν στοματολογικού ελέγχου/ενημέρωση για τη στοματική και τη σύνδεσή της με τη γενική υγεία στο κοινό από συμμετέχοντες οδοντιάτρους μέλη του ΟΣΠ στα ιατρεία τους κατόπιν ραντεβού για δέκα ημέρες από 21 έως και 31 Μαρτίου 2022.

- Διενέργεια quiz με ερωτήσεις για τη στοματική υγεία, με έπαθλα δώρα στοματικής υγείας.

- Ενεργοποίηση των οδοντιάτρων για τη διάχυση του μηνύματος, μέσα από τα ιατρεία τους, αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στο οδοντιατρικό Quiz και να κερδίσουν δώρα στοματικής υγιεινής. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο Site
του Συλλόγου www.osp.gr και στο link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGbXZvTfR9TnzdHzA3vOuSFH9uv6PxyUQjU5aqv3aZk4PZOg
/viewform?usp=sf_link

Το hashtag της Παγκόσμιας Καμπάνιας είναι :
# Να είσαι περήφανος για το στόμα σου #
# Είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά μας #