Οδηγίες για μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης οδοντιατρικών προβλημάτων κατά την περίοδο της πανδημίας

Μεσούσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, τα μέλη της οδοντιατρικής ακαδημαϊκής κοινότητας έχουν ζωτικής σημασίας ρόλο στην ενημέρωση των οδοντιάτρων για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης στο οδοντιατρείο, αλλά και στην εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού αναφορικά με τα μέτρα που συμβάλλουν στην προάσπιση της στοματικής υγείας. 

ΠερισσότεραΟδηγίες για μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης οδοντιατρικών προβλημάτων κατά την περίοδο της πανδημίας

ΣΕΕΟ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη λειτουργία και την εφαρμογή του συστήματος ΣΕΕΟ από την ΕΟΟ

Ύστερα από σχεδόν μια δεκαετία διεκδικήσεων και συνεχών αγώνων η πολυ-συζητημένη Συνεχής Επαγγελματική Επιμόρφωση Οδοντιάτρων (ΣΕΕΟ) τέθηκε σε εφαρμογή, με τη σχετική νομοθεσία να αναδεικνύει την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία σε αποκλειστικό υπεύθυνο φορέα της διαχείρισης, πιστοποίησης και μοριοδότησης του συστήματος ΣΕΕΟ.  Το «ΟΒ» συνάντησε στα γραφείο της ΕΟΟ, τον Πρόεδρο της  Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Αθ. Κατσίκη, ο οποίος μας μίλησε για τη διαδικασία πιστοποίησης των φορέων που επιθυμούν να λειτουργούν ως πάροχοι ΣΕΕΟ, τη διαδικασία αξιολόγησης των διαφόρων εκδηλώσεων, αλλά και για τα οφέλη που συνεπάγεται για τους οδοντιάτρους η συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις ΣΕΕΟ και η απόκτηση του πιστοποιητικού κλινικής επάρκειας.

ΠερισσότεραΣΕΕΟ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη λειτουργία και την εφαρμογή του συστήματος ΣΕΕΟ από την ΕΟΟ

POS στα οδοντιατρεία: Η νέα πραγματικότητα των συναλλαγών είναι εδώ

Πριν από 20 χρόνια, οι πιστωτικές κάρτες σπάνια γίνονταν αποδεκτές από τα οδοντιατρεία. Ωστόσο, η σημερινή οικονομική πραγματικότητα όσο και οι ανάγκες ψηφιοποίησης του οδοντιατρείου έχουν οδηγήσει σε έναν επανακαθορισμό του τρόπου συναλλαγής με τους ασθενείς. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, αλλά και οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της χώρας θεώρησαν σκόπιμο να εξετάσουν τη δυνατότητα εφοδιασμού των οδοντιατρείων με τερματικά  αποδοχής καρτών (POS), ώστε να διευκολύνουν τους ασθενείς ως προς την αποπληρωμή των οδοντιατρικών υπηρεσιών. Στο σημερινό άρθρο, ο Πρόεδρος του ΟΣΑ, κ. Αθ. Υφαντής, μας μιλά για την πρωτοβουλία του ΟΣΑ να απευθυνθεί σε τράπεζες και να δεχθεί προσφορές για την τοποθέτηση τερματικών στα οδοντιατρεία των μελών του Συλλόγου.

ΠερισσότεραPOS στα οδοντιατρεία: Η νέα πραγματικότητα των συναλλαγών είναι εδώ