Η Dentsply Sirona βράβευσε και φέτος τους πιο ταλαντούχους φοιτητές

Στο φετινό φοιτητικό διαγωνισμό Dentsply Sirona Global Clinical Case Contest συμμετείχαν 390 φοιτητές Οδοντιατρικής, από 91 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Μέσα στο καλοκαίρι οι δηλώσεις συμμετοχής για τον επόμενο διαγωνισμό.

Η Dentsply Sirona διοργάνωσε και φέτος τον διαγωνισμό κλινικών οδοντιατρικών περιστατικών για φοιτητές από όλο τον κόσμο. Λόγω βέβαια της πανδημίας του κορωνοϊού η τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου, έγινε και φέτος διαδικτυακά.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ένας φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Οδοντιατρικής στη Μόσχα, ο Emin Ismaylov. Τη δεύτερη θέση η Rosalba Diana από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Σάκρο Κουόρε της Ιταλίας και την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο φοιτητής Lizhong Sun από το πανεπιστήμιο της Σετσουάν στην Κίνα με τον José Muñoz Peñalver από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Σαν Αντόνιο στη Μούρτσια της Ισπανίας.

Στο φετινό διαγωνισμό Dentsply Sirona Global Clinical Case Contest συμμετείχαν συνολικά 390 φοιτητές Οδοντιατρικής, από 91 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τον καθηγητή Dr. Rainer Seemann, αντιπρόεδρο Παγκόσμιας Κλινικής Έρευνας και Επιστημονικής Υποστήριξης της Dentsply Sirona, και τους διεθνώς αναγνωρισμένους οδοντιάτρους και καθηγητές Ian Cline (Βρετανία) και Gaetano Paolone (Ιταλία).

Ο φοιτητικός διαγωνισμός της Dentsply Sirona πραγματοποιείται από το 2004 και όλα αυτά τα χρόνια έχουν λάβει μέρος σε αυτόν περισσότεροι από 5.500 φοιτητές παγκοσμίως.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές Οδοντιατρικής με λιγότερο από δύο χρόνια κλινικής εμπειρίας, τους οποίους καλεί να παρουσιάσουν επιτυχημένες θεραπείες αποκατάστασης δοντιών.

Οι φιναλίστ θα λάβουν από ένα αντίτυπο του textbook «Direct Restorations in the Posterior Region», που φέρει την υπογραφή του καθηγητή Paolone, ενώ οι τρεις πρώτοι λαμβάνουν βραβείο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον επόμενο διαγωνισμό Global Clinical Case Contest 2021/2022 θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της www.dentsplysirona.com/gccc.