Αλλαγές στο πρόγραμμα της Έκθεσης IDS του 2021

Το διάστημα 10-13 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 39η Διεθνής Οδοντιατρική Έκθεση (IDS), στην Κολωνία, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας για εκθέτες και επισκέπτες στην εποχή του Covid-19.

 Λίγοι μήνες μένουν μέχρι τη μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα της Οδοντιατρικής, την Διεθνή Οδοντιατρική Έκθεση (IDS), και οι διοργανωτές λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς αλλά και τους κινδύνους που θέτει για τη δημόσια υγεία η πανδημία του νέου κορωνοϊού, αναπροσαρμόζουν το αρχικό πλάνο με γνώμονα την ασφάλεια όλων.

Έτσι, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η 39η Διεθνής Οδοντιατρική Έκθεση να πραγματοποιηθεί στην Κολωνία το διάστημα 9-13 Μαρτίου 2021, σήμερα η διοργανώτρια Koelnmesse ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε να μειωθεί κατά μια ημέρα η διάρκεια της έκθεσης. Αυτό σημαίνει πως με τον νέο σχεδιασμό η επόμενη IDS θα πραγματοποιηθεί 10-13 Μαρτίου 2021.

Παράλληλα, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως για την μεγαλύτερη ασφάλεια θα αναπροσαρμοστεί η διάταξη των περιπτέρων αλλά και των χώρων που προσφέρονται για φαγητό και χαλάρωση.

Στον αγώνα για περισσότερη ασφάλεια συμμετέχει και η τεχνολογία με τη δύναμη της οποίας η Επιπλέον, η Koelnmesse προσφέρει σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. ΄Ένα απ' αυτά είναι η εφαρμογή eGuard που βελτιώνει τη ροή των επισκεπτών αλλά και το “Human Security Radar”που επιτρέπει τον ανέπαφο έλεγχο προσωπικών χειραποσκευών και τσαντών.

Και καθώς μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Έκθεση πάνω από 1.276 εταιρείες από όλο τον κόσμο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φροντίζουν να μένουν ενήμεροι για όλες τις ταξιδιωτικές οδηγίες.

Με βάση τους τελευταίους κανόνες, οι διοργανωτές ενημερώνουν πως δεν ισχύει η υποχρέωση καραντίνας εφόσον ο επισκέπτης της έκθεσης προσκομίσει αρνητικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό, που να έχει διεξαχθεί το πολύ 48 ώρες πριν από την είσοδο στη χώρα. Το τεστ μπορεί να γίνει και στη Γερμανία, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση ισχύουν οι κανονισμοί καραντίνας μέχρι την εξαγωγή του αποτελέσματος.

Η 39η IDS επικεντρώνεται στα μέτρα πρόληψης λοιμώξεων στο οδοντιατρείο για την αποφυγή διασποράς του νέου κορωνοϊού. Θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις καθιερωμένες και καινοτόμες διαδικασίες και τεχνολογίες για το οδοντιατρείο και το οδοντοτεχνικό εργαστήριο και θα θέσει υψηλά πρότυπα όσον αφορά την υγιεινή και την πρόληψη.