Το λογισμικό CEREC διακρίθηκε με το βραβείο Red Dot Design Award για την εξαιρετική εμπειρία χρήστη

 
Η επανασχεδιασμένη διεπαφή χρήστη του λογισμικού CEREC από την Dentsply Sirona κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο Red Dot -Brands & Communication Design το Νοέμβριο του 2019. Το λογισμικό είναι το κεντρικό στοιχείο του CEREC, ενός κορυφαίου συστήματος CAD / CAM που επιτρέπει στους οδοντιάτρους να ολοκληρώνουν τις αποκαταστάσεις- από την ψηφιακή αποτύπωση έως τη τελική στεφάνη σε μία μόνο συνεδρία. Η νέα ψηφιακή διεπαφή χρήστη, οι ενισχυμένες βοηθητικές λειτουργίες και το εύχρηστο Τouch Pad διευκολύνουν τη χρήση του περισσότερο από ποτέ.
 
Το έργο "Rebrush CEREC Software" από την Dentsply Sirona και την Ergosign απέσπασε το βραβείο Red Dot: Brands & Communication Design Award στην κατηγορία "Interface & User Experience" στο Βερολίνο.
 
Από τους 8.697 υποψηφίους, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε την υψηλή ποιότητα σχεδιασμού και την έξυπνη διεπαφή χρήστη αυτού του έργου.
 
Οι ομάδες από την Dentsply Sirona και την Ergosign παρέλαβαν το βραβείο, δίνοντας το "παρών"  στη σχετική τελετή βράβευσης.
 
"Αυτή είναι η αναγνώριση του εξαιρετικού έργου και της αξιοσημείωτης δημιουργικότητας που έχουν επιδείξει οι ομάδες μας στην ανάπτυξη του CEREC", τόνισε ο Dr. Alexander Völcker, Αντιπρόεδρος του τομέα Digital & Orthodontics στην Dentsply Sirona.
 
"Είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσαμε ένα νέο σχεδιασμό λογισμικού με τους συναδέλφους μας στην Ergosign που καθιστούν το CEREC ακόμη πιο εύκολο, πιο γρήγορο και πιο εύχρηστο από ό, τι πριν. Συγχαίρω θερμά όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία", σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
 
Μόλις 5 κλικ μεσολαβούν από την ψηφιακή αποτύπωση έως την κατασκευή της στεφάνης
 
Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το εύχρηστο και οπτικά ελκυστικό περιβάλλον χρήστη και την έξυπνη αυτοματοποίηση του λογισμικού CEREC. Επιτρέπει στους οδοντιάτρους να σχεδιάζουν εύκολα υψηλής αισθητικής στεφάνες με μόλις 5 κλικ, να τις παράγουν σε μία από τις μονάδες κοπής CEREC και να τις εισάγουν στην ίδια συνεδρία. Μετά την πραγματοποίηση της ψηφιακής αποτύπωσης με τον ενδοστοματικό σαρωτή Primescan, το περιθώριο προετοιμασίας επισημαίνεται αυτόματα, αλλά μπορεί να τροποποιηθεί χειροκίνητα ανά πάσα στιγμή.
 
Αυτό, σε συνδυασμό με την προσθήκη λειτουργικών βελτιώσεων στο λογισμικό και ενός αλλαγμένου βιογενετικού αλγορίθμου με βελτιωμένη εξέταση του ελαχίστου πάχους υλικού, οδηγεί σε αρχικές προτάσεις που δεν απαιτούν ουσιαστικά καμία τροποποίηση. Πολλές ανατροφοδοτήσεις και λειτουργίες βοήθειας συντομεύουν την καμπύλη μάθησης και διασφαλίζουν ότι το λογισμικό CEREC μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά από την αρχή. Παραδείγματα τέτοιων λειτουργιών βοήθειας είναι η λειτουργία ανάλυσης χρωμάτων για υποστήριξη κατά την επιλογή του κατάλληλου χρώματος δοντιού και του εικονικού αρθρωτήρα για τον προσδιορισμό λειτουργικών επαφών για βελτιωμένη στατική και δυναμική σύγκλειση.
 
Σχετικά με το βραβείο Red Dot Award: Brands & Communication Design 2019

"Γερμανικό βραβείο σχεδιασμού επικοινωνίας". Έκτοτε, το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στα καλύτερα brand designs και τα πιο δημιουργικά έργα σχεδιαστών, πρακτορείων και εταιρειών στις κατηγορίες "Brands" και "Communication". Περίπου 1.400 διεθνείς επισκέπτες γιόρτασαν μαζί με τους νικητές στο Red Dot Gala που έλαβε χώρα την 1η Νοεμβρίου στο Konzerthaus του Βερολίνου.