Η Dentsply Sirona εγκαθιστά σύγχρονες οδοντιατρικές μονάδες προσομοίωσης για τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι-Κάνσας

Η Dentsply Sirona, η ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της ψηφιακής οδοντιατρικής, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι θέτει τα θεμέλια της οδοντιατρικής του αύριο, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση της νέας γενιάς επιστημόνων. Περισσότερες από 100 μονάδες προσομοίωσης οδοντιατρικών κλινικών διαδικασιών για τις ανάγκες των φοιτητών τοποθετήθηκαν στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μισούρι - Κάνσας (UMKC), σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα συνολικής αξίας 4 εκ. δολαρίων, καθιστώντας τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του  UMKC, από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ.

 Τον Οκτώβριο, δύο εργαστήρια της Οδοντιατρικής Σχολής του Μισούρι- Κάνσας εξοπλίστηκαν με 109 μονάδες προσομοιωτών Intego για φοιτητές  και δύο μονάδες διδασκόντων. Τα αναβαθμισμένα εργαστήρια επιτρέπουν τώρα στους μαθητές να μάθουν και να εξασκηθούν σε ένα ρεαλιστικό κλινικό περιβάλλον, καθώς όλες οι οδοντιατρικές διαδικασίες μπορούν να προσομοιωθούν υπό εργονομικές συνθήκες με σωστή τεχνική οργάνων. Η διαμόρφωση των σταθμών εργασίας επιτρέπει την μέγιστη ευελιξία.  Οι μονάδες προσομοίωσης είναι κατάλληλες τόσο για τους φοιτητές οδοντιατρικής όσο και για υγειονολόγους και περιλαμβάνουν την επιλογή προσθήκης περαιτέρω λειτουργιών και τεχνολογικών ενημερώσεων.
 
Η διαδικασία σχεδιασμού και έρευνας ήταν κρίσιμη για την επιτυχία αυτού του έργου στο UMKC. Η στενή συνεργασία με τους υπεύθυνους του πανεπιστημίου για να χαρτογραφήσουμε τις ιδέες και τα οράματά τους για τα επόμενα χρόνια μάς επέτρεψε να προσφέρουμε ένα εξατομικευμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και κατάρτισης από την αρχή μέχρι το τέλος” ανέφερε ο Peter Rössling, Διευθυντής Πωλήσεων του Τμήματος International Special Clinic Solutions USA / Canada (ΙSCS) της Sirona Dentsply. Αυτή είναι η πρώτη μας εγκατάσταση μονάδων προσοιμοίωσης στις ΗΠΑ και προσβλέπουμε στο να φέρουμε την τεχνολογία μας πιο κοντά σε περισσότερους φοιτητές στη χώρα”, πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Τα πανεπιστήμια και οι μεγάλες κλινικές σε όλο τον κόσμο από τη Γερμανία έως τη Νότια Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία εμπιστεύονται τη μακρόχρονη εμπειρία του Τμήματος ISCS της Dentsply Sirona και τη σφαιρική προσέγγισή του. Από τη διαβούλευση και το σχεδιασμό έως την εκπαίδευση και την παγκόσμια υποστήριξη, το ISCS διασφαλίζει ότι το μοναδικό όραμα του κάθε πελάτη αποκτά σάρκα και οστά.
 
Ο εξοπλισμός υψηλής ποιότητας στο UMKC έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στη Γερμανία, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα ανθεκτικά υλικά, ιδανικά για το περιβάλλον του πανεπιστημίου.

Το εργαστήριο είναι εκπληκτικό. Αυτό θα δώσει στους μαθητές μας την δυνατότητα απόκτησης εμπειριών που προσομοιάζουν στις πραγματικές συνθήκες εργασίες των οδοντιάτρων, πριν αρχίσουν να θεραπεύουν ασθενείς”, ανέφερε η κ/ Marsha Pyle, Κοσμήτορας της Οδοντιατρικής Σχολής του UMKC.
 
* Πηγή φωτογραφίας: UMKC Strategic Marketing & Communication and Biomedical Communications, UMKC School of Dentistry. Copyright, Curators of the University of Missouri.