Προσοδοφόρες οι επενδύσεις στον οδοντιατρικό κλάδο

 

Οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την πιθανότητα να επενδύσουν τα χρήματά τους στον οδοντιατρικό κλάδο, σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή της ιστοσελίδας www.moneyweek.com, Matthew Patridge.

«Πολλές μακροπρόθεσμες τάσεις στην οδοντιατρική υπόσχονται να κάνουν τον κλάδο ελκυστικό για επενδύσεις», γράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος και υπογραμμίζει τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά, σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τεχνολογικές εξελίξεις στον οδοντιατρικό εξοπλισμό και η αισθητική οδοντιατρική θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για επενδύσεις στον τομέα. «Ο οδοντιατρικός εξοπλισμός μπορεί να αντικατασταθεί με καινούρια εργαλεία που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες του 21ου αιώνα» σημειώνει ο ίδιος, ενώ αναφερόμενος στην άνθιση που γνωρίζει η αισθητική οδοντιατρική παρατηρεί: «Παρά την ύφεση, ένα λευκό, συμμετρικό, χαμόγελο θεωρείται όλο και περισσότερο ως μια αναγκαιότητα και λιγότερο ως πολυτέλεια, ακόμη και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού. Η ζήτηση για αισθητική οδοντιατρική έχει αυξηθεί σημαντικά στους μεσήλικες».

«Ένας τομέας που γνωρίζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια είναι η λεύκανση των δοντιών, η οποία είναι πλέον η δεύτερη πιο δημοφιλής μορφή οδοντιατρικής θεραπείας στην Βρετανία…», συμπληρώνει ο ίδιος και προσθέτει ότι συνεχώς ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων πληρώνει ακριβά για να έχει ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Ο Patridge, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί για τις εφημερίδες Guardian και Economist, αναφέρει ότι αρκετοί εμπειρογνώμονες του κλάδου βλέπουν ότι η κινεζική οδοντιατρική αγορά έχει τεράστια δυναμική. Ο StanleyBergman πρόεδρος της εταιρείας ιατρικών προϊόντων και υπηρεσιών «HenryScheinInc»θεωρεί ότι, κάποια στιγμή, η «Κίνα θα είναι προφανώς ο μεγαλύτερος πάροχοςοδοντιατρικών υπηρεσιώνστον κόσμο».

Παράλληλα, ο Bergman εκτιμά ότι οι συνολικές επενδύσεις θα διπλασιαστούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η εταιρεία RnR Market Research είναι ακόμη πιο αισιόδοξη και προβλέπει αύξηση της τάξης του 20%-30% ετησίως. Η Infodent International αναμένει ότι η οδοντιατρική αγορά στην Ινδία θα έχει διψήφια αύξηση, καθώς η οδοντιατρική τεχνολογία γνωρίζει μια ιδιαίτερα μεγάλη ανάπτυξη.

Διερευνώντας το πως οι ιδιωτικοί φορείς έχουν ξεκινήσει να αναπτύσσουν την δραστηριότητά τους στον οδοντιατρικό κλάδο τόσο στην Κίνα όσοκαιη Ινδία, γράφει: «Στην Κίνα, η τάση αυτήαποτυπώνεται μέσα απόεταιρείεςμεεμπειρία που διοικούν χρόνια κλινικές σε άλλες χώρες, όπως ο όμιλος Q&MDentalGroup».

Στην Ινδία, παρατηρεί ο Patridge, η κύρια ώθηση προέρχεται από εγχώριες εταιρείες με εμπειρία στον ευρύτερο τομέα της υγείας, οι οποίες επιχειρούν πλέον άνοιγμα προς τον οδοντιατρικό κλάδο. Για παράδειγμα, τα νοσοκομεία Apollo Hospitals και η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Trivitron, έχουν δημιουργήσει την εταιρεία Alliance Dental Care. Η εν λόγω εταιρεία, η οποία ήδη έχει ανοίξει μονάδες σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ινδίας, έχει ανακοινώσει σχέδια για μια μεγάλη επέκταση των δραστηριοτήτων της.

 
Αναδημοσίευση από http://www.dentistry.co.uk/