Μετρώντας αντίστροφα για το ΗΑΟΜS 2019 ...

Λίγες μόνο μέρες απομένουν μέχρι το 3ο Συμπόσιο Εμφυτευμάτων και Χειρουργικής Στόματος (ΗΑΟΜS 2019) της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής να “ανοίξει τις πύλες” του στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Για σχεδόν τρεις ημέρες, από τις 24 έως και 26 Ιανουαρίου 2019, το HAOMS 2019 υπόσχεται να προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα με την σφραγίδα εγνωσμένου κύρους ομιλητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη χρονιά ότι πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις του χώρου.

 
Το συνέδριο  θα καλύψει όλο το φάσμα της εμφυτευματολογίας με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις (digital planning, εξελίξεις σε αυξητικές τεχνικές και υλικά, κτλ) με Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους που χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης. Φέτος, θα καλυφθεί και η Χειρουργική του Στόματος, αναπόσπαστο κομμάτι της γνώσης και της πρακτικής της ειδικότητας της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, με στόχο την ενημέρωση  για τις τελευταίες εξελίξεις και σε αυτό το πεδίο.
 
Ένα πολύ σημαντικό γεγονός του φετινού συνεδρίου είναι η παρουσία της “Academy of Osseointegration” (ΑΟ), της Αμερικάνικης Εταιρείας Οστεοενσωμάτωσης, η οποία εκτός από τις εκδηλώσεις που οργανώνει η ίδια, συμμετέχει και σε περιφερικά συνέδρια με στόχο να προβάλλει στην παγκόσμια κοινότητα τις εξελίξεις στην Εμφυτευματολογία, ενημερώνοντας παράλληλα για το έργο της στο συγκεκριμένο πεδίο. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας όλο το πρωϊνό της Παρασκευής είναι αφιερωμένο σε μια συνεδρία της ΑΟ, όπου τρεις παγκόσμια καταξιωμένοι επιστήμονες, ο Fouad Khoury, ο Daniele Cardaropoli και ο Fernando Rojas Vizcaya θα μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της Εμφυτευματολογίας. Σημειώνεται ότι τον συντονισμό της συνεδρίας αυτής ανέλαβε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, κ. James Taylor.
 
Παράλληλα, το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους τρεις ακόμη διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές, ο Καθηγητής της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βιέννης Emeka Nkenke, ο Καθ. Γιώργος Ρωμανός και ο ιδιαιτέρως δημοφιλής στο ελληνικό κοινό, Καθ. και Πρόεδρος της ΙΤΙ, κ. Daniel Buser. Και οι τρεις προσκεκλημένοι ομιλητές θα έχουν μια keynote lecture στο κεντρικό πρόγραμμα του συνεδρίου, ενώ επιπλέον ο κ. Ρωμανός θα παρουσιάσει το master class με τίτλο “Management of immediately loaded implants in conjunction with bone grafting”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής και ο κ. Βuser το master class “State-of-the-Art Bone Augmentation Procedures in Implant Dentistry. Up-date on GBR and SFE in Partially Edentulous Patients”, το οποίο θα λάβει χώρα το πρωί του Σαββάτου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η δορυφορική ομιλία του πλατινένιου χορηγού με τον Henry Salama και τον κ. Κωνσταντίνο Βαλαβάνη με τίτλο Site specific extraction site management: success by design, όπως και η ομιλία του David Norre με τίτλο “Abutment Design: Molar concepts and abutment design rules”.
 
Το κατευθυνόμενο πρόγραμμα θα συμπληρώσουν μια σειρά από master classes καθώς και workshops, τα οποία θα διεξάγονται σε δύο μικρότερες αίθουσες, ενώ στο ελεύθερο μέρος του συνεδρίου θα λάβει χώρα προβολή προεπιλεγμένων e-posters που θα παίζουν σε οθόνες, οι οποίες θα είναι τοποθετημένες στο χώρο της έκθεσης του συνεδρίου, καθ' όλη τη διάρκεια της επιστημονικής εκδήλωσης.
 
Αναλυτικά πληροφορίες για το κόστος εγγραφής και το κόστος των masterclasses και workshops, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
 
Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του HAOMS 2019, κ. Κ. Χούπη, στο "ΟΒ" εδώ.