Συσκευή προσφέρει καθοδήγηση για σωστό βούρτσισμα σε πραγματικό χρόνο!

Μια νέα, καινοτόμος συσκευή εισήχθη στη βρετανική αγορά την περασμένη εβδομάδα, η οποία υπόσχεται να βοηθήσει τους ασθενείς στην ρουτίνα της καθημερινής στοματικής υγιεινής. Πρόκειται για τη συσκευή Brushlink, η οποία παρακολουθεί την ατομική συμπεριφορά, όπως τη συχνότητα του βουρτσίσματος, τη διάρκεια και -για την πρώτη φορά- τη γωνία βουρτσίσματος, και παρέχει καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο, ελέγχοντας παράλληλα την επίδοση των χρηστών.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της συσκευής, οδοντίατρο Dr. Dev Patel, η διαφορά αυτής της συσκευής είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χειροκίνητες οδοντόβουρτσες, όχι μόνο στις ηλεκτρονικές οδοντόβουρτσες τελευταίας γενιάς.

Οι χρήστες της συσκευής βαθμολογούνται μετά από κάθε βούρτσισμα και λαμβάνουν συμβουλές που τους βοηθούν να βελτιώσουν τις συνήθειες βουρτσίσματος. Τα δεδομένα που συλλέγονται μπορούν να αποστέλλονται σε μια εφαρμογή για κινητά μέσω Bluetooth και να αποθηκεύονται έως και τρεις μήνες για μεταγενέστερη χρήση.

Η κύρια πρόθεση πίσω από τη συσκευή είναι να δώσει στους οδοντιάτρους περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες των ασθενών τους κατά το βούρτσισμα, αποτελώντας παράλληλα και κίνητρο για πιο αποτελεσματικό βούρτσισμα, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Dr. Patel. «Πάντα έπρεπε να βασιζόμαστε σε αυτό που βλέπουμε μέσα στο στόμα κάθε έξι μήνες, αντί να έχουμε αξιόπιστα στοιχεία για το πώς οι άνθρωποι  βουρτσίζουν τα δόντια τους. Σχεδίασα το Brushlink για να καλύψω ακριβώς αυτό το κενό,  παρέχοντας συμβουλές στους ασθενείς και ταυτόχρονα παρακολουθώντας με ακρίβεια τις συνήθειές τους κατά το βούρτσισμα καθ' όλο το διάστημα που παρεμβάλλεται μεταξύ  των επισκέψεων στο οδοντιατρείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

*Πηγή:Dental Tribune UK