Πρωτοποριακή επέμβαση αποκατάστασης γνάθων στην Κύπρο

Με επιτυχία στέφθηκε η πρωτοποριακή εγχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε κυπριακό νοσοκομείο και αφορούσε στην αποκατάσταση σοβαρού λειτουργικού μυοσκελετικού και αισθητικού προβλήματος στο πρόσωπο 35χρονης ασθενούς. Η ασθενής είχε υποστεί σοβαρές επιπλοκές από προηγούμενο χειρουργείο, που είχε γίνει σε ιατρικό κέντρο της Ευρώπης, καθώς δεν επιτεύχθηκε ορθή τοποθέτηση των γνάθων.

Συγκεκριμένα, η ασθενής δεν μπορούσε να φάει, ενώ κάθε απλή κίνηση της κάτω γνάθου κατέληγε σε επιληπτοειδείς κρίσεις επί καθημερινής βάσης.

Η ανάληψη του περίπλοκου περιστατικού από τη στιγμή της επιστημονικής μελέτης για την αντιμετώπισή του, μέχρι και την τελική πραγματοποίηση του χειρουργείου, διήρκεσε περίπου δυο χρόνια.

Η πρωτοποριακή επέμβαση  για τη διόρθωση του προσώπου πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της τρισδιάστατης οργάνωσης του χειρουργείου και την εξατομικευμένη κατασκευή υποστηρικτικών τεχνικών μέσων, που εξυπηρέτησαν αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες του συγκεκριμένου χειρουργείου.

Την ευθύνη της επέβασης που χάρισε στην ασθενή εκτός από την πλήρη λειτουργικότητα των γνάθων και ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα στο πρόσωπό της, ανέλαβε η  Δρ Ζωή Νικολάου, στοματογναθοπροσωποχειρουργός . "Είμαστε πολύ υπερήφανοι, που η χώρα μας μπορεί να προφέρει τέτοιου είδους υψηλές ιατρικές υπηρεσίες", δήλωσε η Δρ Νικολάου στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος".

* Πηγή: Ο Φιλελεύθερος