Το Μουσείο Οδοντιατρικής ανοίγει τις «πύλες» του στο κοινό

Αυτό το Σάββατο, 6 Μαΐου 2017, το Μουσείο Οδοντιατρικής θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο συμπληρώνοντας φέτος 180 χρόνιας αδιάλειπτης λειτουργίας και επιστημονικής προσφοράς, αποφάσισε να ανοίξει στο ευρύ κοινό από τις 11:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. τα Πανεπιστημιακά Μουσεία.

Το Μουσείο Οδοντιατρικής, συμμετέχει στις προαναφερθείσες δράσεις και καλεί το κοινό να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του, όπου οι υπεύθυνοι του Μουσείου θα προσφέρουν στους επισκέπτες την εμπειρία της γνωριμίας του σπάνιου θησαυρού που  «κρύβεται» στις μουσειακές του συλλογές.

Ο κεντρικός πυρήνας των εκθεμάτων προέρχεται εκ δωρεάς κοινωνικών φορέων (κυρίως της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης και ορισμένων εργαστηρίων του Τμήματος  Οδοντιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας) αλλά και ιδιωτών.

Επιπλέον εκθέματα βρίσκονται σε  κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στις αίθουσες αναμονής, στην είσοδο του Αμφιθεάτρου και  στον χώρο του Σπουδαστηρίου.

Η είσοδος στο μουσείο είναι επί της Θηβών 2 (απέναντι από το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού) στο Γουδή.