Η Dentsply Sirona βράβευσε και φέτος τις πιο καινοτόμες γυναίκες στην Οδοντιατρική

Οδοντίατροι και οδοντοτεχνίτριες από 40 διαφορετικές χώρες παρουσίασαν τις ιδέες τους για την ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στα ιατρεία και τα οδοντιατρικά εργαστήρια του μέλλοντος και τη βελτίωση της θεραπευτικής εμπειρίας για τους ασθενείς.

Για δεύτερη χρονιά η Dentsply Sirona ξεχώρισε και βράβευσε με το «Smart Integration Award» τις καινοτόμες γυναίκες της Οδοντιατρικής.

Οδοντίατροι και οδοντοτεχνίτριες από 40 διαφορετικές χώρες υπέβαλαν τις ιδέες τους για την ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στα ιατρεία και τα οδοντιατρικά εργαστήρια του μέλλοντος και τη βελτίωση της θεραπευτικής εμπειρίας για τους ασθενείς.

Στην τελετή απονομής, που φέτος έγινε διαδικτυακά, στις 12 Νοεμβρίου, έδωσαν το «παρών» 90 υποψήφιες, οι οποίες είχαν επιλεγεί από μια διεθνή κριτική επιτροπή στελεχών της Dentsply Sirona και γνωστών εξωτερικών ειδικών. Οι νικήτριες βραβεύτηκαν σε πέντε κατηγορίες: «Digital Clinical Workflow» («Ψηφιακή Ροή Εργασίας»), «Digital Patient Communication» («Ψηφιακή Επικοινωνία με τον ασθενή»), «Innovative Infection Control and Prevention» «Καινοτόμος έλεγχος μόλυνσης και Πρόληψη»), «Management of Dental Equipment»(Διαχείριση οδοντιατρικού εξοπλισμού») και «Smart Lab-Dentist Cooperation» (Συνεργασία εργαστηρίου-οδοντιάτρου»).

Οι κατηγορίες καινοτομίας στον τομέα της ψηφιακής οδοντιατρικής διευρύνθηκαν φέτος λόγω του υψηλού παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Η δεξαμενή των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό ήταν επίσης μεγαλύτερη: για πρώτη φορά μπόρεσαν να υποβάλουν αίτηση και οδοντίατροι και οδοντοτεχνίτριες από τις ΗΠΑ. Με το Smart Integration Award, η Dentsply Sirona θέλει να αποδώσει δικαιοσύνη στο αυξανόμενο ποσοστό των γυναικών στα οδοντιατρικά επαγγέλματα, να προωθήσει τις δεξιότητές τους και να βελτιώσει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας τους.

Δύο από τις νικήτριες του φετινού Smart Integration Award είναι η Δρ. Shivi Gupta από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ και η Christine Trautmann από το Ντάρμσταντ της Γερμανίας. Η Δρ. Gupta πήρε το βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακή Επικοινωνία Ασθενών». Σε τρεις υποδειγματικές περιγραφές περιστατικών, η ειδικός CAD/CAM έδειξε πώς επιτυγχάνει υψηλή αισθητική και λειτουργική επιτυχία στη θεραπεία στο ιατρείο της χρησιμοποιώντας μια εντελώς ψηφιακή ροή εργασίας. Αυτό της επιτρέπει επίσης να προσφέρει στους ασθενείς μια αποτελεσματική, άνετη εμπειρία θεραπείας και ακριβή αποτελέσματα.

Η Christine Trautmann έπεισε την κριτική επιτροπή στην κατηγορία "Smart Lab-Dentist Cooperation" με την παρουσίασή της για μια πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία παραγγελίας μεταξύ οδοντιάτρου και εργαστηρίου.

«Οι ψηφιοποιημένες ροές εργασίας από άκρου εις άκρον εξακολουθούν να είναι ένα όραμα σε αυτόν τον τομέα - αλλά πολύ επιθυμητό», δήλωσε η Trautmann. «Αυτό συμβαίνει επειδή διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των δύο μερών εξίσου και δίνουν στους οδοντοτεχνίτες τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται ακόμη καλύτερα στις ατομικές απαιτήσεις αποκατάστασης».

Η Δρ Terri Dolan, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Κλινική Διευθύντρια της Dentsply Sirona βλέπει μεγάλες δυνατότητες στο Smart Integration Award: «Το σημαντικό ενδιαφέρον από τις γυναίκες παγκοσμίως μας δείχνει πόσο σημαντικά είναι βραβεία όπως αυτό. Αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα και ενισχύουν την επαγγελματική εμπιστοσύνη, βοηθώντας μας να προωθήσουμε ισότητα των φύλων στην οδοντιατρική για να υποστηρίξει την επόμενη γενιά γυναικών ηγετών», δήλωσε σχετικά η κ. Dolan, η οποία είναι και η ίδια οδοντίατρος.

Η καθηγήτρια hsane Ben Yahya, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας FDI, παρευρέθηκε στην τελετή απονομής ως επίτιμη προσκεκλημένη. Είναι επίσης πεπεισμένη ότι πρωτοβουλίες όπως το Smart Integration Award θα αυξήσουν την επιρροή των γυναικών στην Οδοντιατρική: «Είμαι σίγουρη ότι οι αποψινές νικήτριες είναι οι ηγέτες του αύριο. Και ότι οι γυναίκες που συγκεντρώθηκαν εδώ θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των ασθενών παντού με καινοτόμες λύσεις και ιδέες που μπορούν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο μας», είπε η πρόεδρος του FDI.