ON LINE ΑΓΟΡΕΣ

 

Παράλληλες Εκδηλώσεις για τα συνοδά μέλη των συνέδρων

Σάββατο πρωί:

Περιπατητική ξενάγηση στα ιστορικά κτήρια και τα Μουσεία της πόλης. Οργάνωση εκδρομής και ξενάγηση στο Σπήλαιο Κάψια.

Δηλώσεις συμμετοχής: 2710 243400


Et in arcadia ego. «Ήμουν και εγώ στην Αρκαδία». Όλοι θα περάσουν από δω αν θέλουν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο. Τα μονοπάτια του Πάνα, την ειδυλλιακή φύση, το αρκαδικό ιδεώδες που είναι συνώνυμο της φιλόξενης φύσης, των αγνών ποιμένων, της βουκολικής ποίησης, του πνευματικού και φυσικού παραδείσου και που τόσο επηρέασε την ευρωπαϊκή κουλτούρα του Διαφωτισμού και της Αναγέννησης.
Το κουβάρι των μύθων και της Ιστορίας ξεδιπλώνεται στη σύγχρονη Τρίπολη, την Τριπολιτσά της Επανάστασης, το υψίστης σημασίας διοικητικό κέντρο που κάηκε συθέμελα και αναγεννήθηκε απ’ τις στάχτες του σε μια ολοζώντανη πόλη.
Ανάμεσα στα νεοκλασικά, στις ευρύχωρες πλατείες και στα άλση αναγνωρίζεις τον Ι.Ν. του Αγ. Βασιλείου- τη Μητρόπολη, το εμβληματικό Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, το Παλιό Δημαρχείο, το Δικαστήριο, το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο…. Οι πεζόδρομοι του ιστορικού κέντρου βοούν από κίνηση και οδηγούν τα βήματά του επισκέπτη στην Πλατεία Πετρινού, στα καφέ και τα εμπορικά της, στα Κλωνατζίδικα και τα μεζεδοπωλεία τους, στην επιβλητική Πλατεία Άρεως και τα μοναδικά καταστήματά της μέσα στα δέντρα, απ΄όπου αγναντεύεις τον έφιππο Γέρο του Μοριά. Τα βήματά σου σε οδηγούν στο Αρχαιολογικό, το Πολεμικό και το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Αν πάλι θέλετε να περπατήσετε μέσα στη φύση, δύο βήματα από το κέντρο της πόλης, επισκεφτείτε το Άλσος Αγίου Γεωργίου.

Σε μια ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από την πόλη της Τρίπολης μπορείτε να επιλέξετε:

• Περιπατητικές διαδρομές (trekking), ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία σε Πάρνωνα και Μαίναλον.

• Rafting στον Λούσιο και τον Αλφειό ποταμό και ιππασία στην λίμνη του Λάδωνα.

• Σκι και χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο Οστρακίνας.

• Ιστορικές περιηγήσεις και μαγευτικά Σαββατοκύριακα σε Καρδαρά, Λεβίδι, Βυτίνα, Λαγκάδια, Στεμνίτσα, Πιάνα, Αλωνίσταινα, Δημητσάνα, Λιμποβίσι, Δασικό χωριό Δολιανών κτλ. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε ντόπια βιολογικά προϊόντα (μέλι, ζυμαρικά, τυριά, κρέατα, βότανα, γλυκά) και να τιμήσετε τις «νοστιμότερες» ταβέρνες και τα γλυκόπιοτα κρασιά τους.

• Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας, στο Μουσείο Παπαναστασίου στο Λεβίδι, στο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, στο ανακατασκευασμένο πατρογονικό σπίτι του Κολοκοτρώνη-Μουσείο της οικογένειας και του αγώνα των Ελλήνων το 1821, στο Λιμποβίσι.

• Εξερεύνηση στο Σπήλαιο Κάψια γνωστό ως «καταβόθρες Κάψια» με παγκόσμιο σπηλαιολογικό ενδιαφέρον.

• Καλοκαιρινές διακοπές στις υπέροχες παραλίες της Κυνουρίας.

• Ιεροί προορισμοί: Μονές Έλωνας, Λουκούς, Φιλοσόφου, Γοργοεπήκοου, Βαρσών, Αγ. Θεοδώρας Βάστα, Επάνω Χρέπας, Κερνίτσης, Ορθοκωστά, Μαλεβής, Αμπελακίου…

Όταν η Πυθία στο μαντείο των Δελφών είπε:’ ρκαδίην μ ατες; Μέγα μ ατες· ο τοι δώσω’. δηλαδή «Την Αρκαδία μου ζητάς; Μέγα πράγμα μου ζητάς. Δε θα σου τη δώσω.», κάτι ήξερε. Όταν πάλι, κάποια άλλη φορά, ρωτήθηκε ποιος είναι ο ευτυχέστερος άνθρωπος στον κόσμο, ονομάτισε τον Αγλαό, Αγρότη από την Αρκαδία που δεν είχε εγκαταλείψει ποτέ τον τόπο του.      

Ότι κι αν επιλέξετε να κάνετε σας ευχόμαστε Καλή διαμονή, Καλή διασκέδαση και με το καλό να μας ξαναέρθετε…..

Γιατί σίγουρα θα μας ξαναέρθετε!!!!

«Et in Arcadia Ego»

Χορηγοί

Χορηγοί